Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hoe verzorg ik mijn hond? Tips voor nieuwe hondeneigenaren

Wanneer je kiest voor een hond, dan brengt dat een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Nieuwe hondeneigenaren onderschatten vaaak de impact die een hond heeft op het dagelijks leven.

Maak tijd voor je hond

Het hebben van een hond kost tijd (aandacht, voeden, uitlaten) en kosten veel geld (voer, vaccinaties, belasting, accessoires). Een hond is echt voor het leven; je kunt hem niet zomaar even inruilen als hij een keer ziek wordt. Kort gezegd: je moet voor je hond zorgen.

Als je je hond de aandacht geeft die hij nodig heeft (en verdient), dan bouw je een enorm hechte band op. Train hem op de juiste manier en hij zal naar je luisteren. Er zijn verschillende manieren om je hond te trainen: van puppy-training tot zindelijkheidstraining; van packwerken tot gehoorzaamheidscursussen. Er zijn zelfs danslessen te volgen.

Uitlaten is een must voor een hond. De grootte maakt dan echt niet uit; zowel kleine als grote rassen moeten minimaal drie keer per dag, liefst vier keer, uitgelaten worden. Wandelen is namelijk een goede manier om voeding te verteren, maar is ook noodzakelijk voor het bewegingsapparaat van je dier. Niet lopen betekent verstijving van de botten.

Geef je hond een identiteit

Laat nooit je hond uit zonder een halsband met huidige identificatie. Beter nog is om je hond te chippen. Je wilt toch ook dat je hond thuis kan komen, mocht hij onverhoopt de weg kwijtraken?

Geef je hond het juiste voer

Je wilt alleen het beste voor je hond? Geef hem Yarrah. Voeren wat de pot schaft is gemakkelijk, maar je hond krijgt dan a. niet de juiste voedingsstoffen binnen en b. te veel voedingsstoffen binnen die niet goed voor hem zijn. Dus: hondenvoer voor je hond en wat de pot schaft, is voor de mens.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...