Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hoe lees ik een voerlabel voor hondenvoer of kattenvoer?

Op de verpakking van honden- en kattenvoer staat veel informatie. Het lezen van een voerlabel kan lastig zijn. Wij geven je meer uitleg over de informatie die je op een label tegenkomt.

Onderdelen voerlabel

Ieder voerlabel voor hondenvoer en kattenvoer bevat de volgende gegevens:

Ruw eiwit: 25,0% (voorbeeld)
Vetgehalte: 9,0%
Ruwe celstof: 2,5%
Ruwe as: 6,0%
Vochtgehalte: 9,0%

Wil je weten hoeveel koolhydraten er in het voer van je hond of kat zitten? Tel dan deze percentages bij elkaar op en trek ze af van 100%. Wat overblijft, is het percentage koolhydraten in het voer. Je kunt hier meer te weten komen over katten en koolhydraten.

Eiwitten, vet en koolhydraten leveren je viervoeter de energie die het nodig heeft.

Ruwe celstof komt uit de celwand van plantaardige producten. Het kan niet verteerd worden door honden en katten. Toch heeft je dier deze ruwe celstof nodig, omdat het goed is voor de ingewanden. Een laag percentage (tussen de 2 en 3) is prima.

Ruwe as heeft niks met verbrandingsresten te maken. Ruwe as is het deel van de voeding dat niet verteerd kan worden door je huisdier. Om energie te kunnen leveren, worden eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam van je hond of kat verbrand. Na verbranding blijven de mineralen over. Dit wordt ook wel ruwe as genoemd. Het ruwe as-aandeel ligt meestal tussen de 5 en 8% (droogvoer) en 2% (natvoer).

Het vochtgehalte verschilt per soort voer. In natvoer is 80-82% vocht normaal. In droogvoer (brokken) is het vochtgehalte rond de 9 a 10%. Wanneer je je hond of kat droogvoer geeft, zorg dan altijd voor een bak vers drinkwater.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...