Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Kwaliteitsbezoek aan de biologische kippenboer

Ook al hebben biologische kippen een veel beter leven dan een plofkip, scharrelkip of kooikip, toch komt er een moment dat het dier geslacht wordt. Dierwelzijn vinden we erg belangrijk en daarom bezoekt Arthur Hartman, onze kwaliteitsmanager, regelmatig onze leveranciers. Zo kan hij met eigen ogen zien dat de dieren een beter leven hebben, maar dat ook het einde op een respectvolle manier gebeurt.

Kwaliteitsbezoek - biologische kippenboer - schuur

Herkomst

Yarrah koopt kippenvlees onder andere uit Engeland. De kippenboerderijen in Engeland liggen binnen een straal van zes kilometer om het slachthuis heen. De kippen lopen vrij en leven ongeveer 82 dagen. Ter vergelijking: hun plofkip-zus krijgt slechts de helft van de tijd om te groeien. Het gemiddelde gewicht is zo’n 1,4 kg.

Kwaliteitsbezoek - biologische kippenboer - kippen buiten

Voer

Het vlees van de biologische kippen is wat geler van kleur doordat de kippen gras eten. Daarnaast krijgen ze natuurlijk biologisch voer. Ook dit checkt Arthur: is het voer echt 100% biologisch? Aan de hand van certificaten kunnen de kippenboeren dit aantonen.

Kwaliteitsbezoek - biologische kippenboer - kippen vangen

Vangen en vervoeren

Ook aan het leven van een biologische kip komt een keer een eind en eindigen ze in een slachthuis. Voordat dit gebeurt, moeten de beesten natuurlijk eerst gevangen worden. Het vangen van de kippen is een routineklus, waarbij vooral rust ervoor zorgt dat de kippen zo min mogelijk gestress raken. Een biologische kip hoort namelijk geen stresskip te zijn. Na de vangst worden de kippen in kooien op een pick-up naar het slachthuis gebracht. De rit duurt maximaal 10 minuten. Ondertussen houdt een zogenaamde ‘Poultry manager’ alles in de gaten. Een Poultry manager is een dierenarts die verantwoordelijk is voor de dieren van kuiken tot kip.

Kwaliteitsbezoek - biologische kippenboer - vervoer

Slacht

Het slachthuis moet voldoen aan de biologische regelgeving en ook hier checkt Arthur of de kippen met respect behandeld worden. In alle jaren dat Arthur werkzaam is bij ons, heeft hij nog geen enkel slachthuis bezocht dat zich niet aan de strenge regels hield.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...