Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Kwaliteitsbezoek aan de biologische zeewierboerderij

Wij kopen al onze biologische grondstoffen zelf in. Om er zeker van te zijn dat de grondstoffen écht biologisch, bezoekt onze kwaliteitsmanager minimaal één keer per jaar de leveranciers. Eén van onze grondstoffen is biologisch zeewier. Kwaliteitsmanager Arthur is het afgelopen jaar naar de zeewierboerderij in Ierland afgereisd om met eigen ogen te zien dat het zeewier aan alle regels voldoet. Want vertrouwen is goed, maar controle moet.

Zeewiermanager

In totaal werken er ongeveer 220 mensen op de zeewierboerderij. De functie van zeewiermanager is daarbij een hele belangrijke. Een zeewiermanager bepaalt waar, wanneer en hoeveel zeewier er gesneden mag worden. Ter plekke wordt er op gelet dat niet de gehele plant wordt afgesneden. Ongeveer 20cm moet aan de rots blijven zitten, zodat de plant weer voldoende kan aangroeien. Ook wordt niet overal tegelijkertijd geoogst. Door dit rotatiesysteem wordt er op een duurzame manier geoogst.

Kwaliteitsbezoek - biologisch zeewier - zeewiermanager

Ascophyllum nodosum

Het type zeewier dat geoogst wordt, is “Ascophyllum nodosum”. Dit type zeewier groeit in overvloed aan de westkust van Ierland; een teken dat het water heel schoon is. Bij binnenkomst wordt het geoogste zeewier gewassen, gesneden, gedroogd en gaat het nog door een zeer fijne zeef. Daarna wordt het zeewier gecontroleerd en krijgt elke lading een specifiek nummer. Dit nummer is zeer belangrijk voor het hele volgsysteem. Het nummer staat namelijk ook op de verpakking van het zeewier en geeft aan waar en wanneer het zeewier geoogst is. Zo weten wij precies wat we ingekocht hebben en wat we in onze producten verwerken.

Kwaliteitsbezoek - biologisch zeewier

Feitje

Wist je dat… 4.000 kg “nat” zeewier ongeveer 1.000 kg gedroogd zeewier oplevert?


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...