Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Alles over voedselallergieën en -intoleratie bij katten

Een voedselallergie of voedselintoleratie bij je kat is vervelend. Het heeft tot gevolg dat je het dieet van je kat moet aanpassen.

Wat is een voedselintolerantie?

Krabt je kat zich en dan voornamelijk op de kop of in de nek? En heeft je kat daarnaast ook vaak diarree, geeft hij veel over of last van winden laten? Grote kans dat je kat een voedselallergie (of liever gezegd voedselintolerantie) heeft.

Diagnose stellen

Vermoed je een allergie, neem dan eerst contact op met je dierenarts. Om vast te stellen of je kat een voedselallergie heeft, is lastig en tijdrovend en de arts kan je hierin begeleiden. Je kat moet namelijk 12 weken lang een streng dieet volgen. Dat betekent dat hij geen medicijnen of tussendoortjes mag hebben. Dit dieet bevat geen stoffen die allergische reacties veroorzaken en bevat alleen ingrediënten die de kat tot dan toe nog nooit heeft gegeten. De kat moet dit dieet volgen, totdat de symptomen verdwenen zijn. Zijn de symptomen weg, dan kan je kat langzaam beginnen met voer waar bijvoorbeeld alleen kip in zit. Wanneer de klachten dan weer terugkomen, is het duidelijk dat je kat in ieder geval geen kip meer moet eten.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...