Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Vegetarisch hondenvoer, ben je wel lekker?

vegetarisch hondenvoer

Sinds 1995 heeft Yarrah vegetarisch hondenvoer in het assortiment. Naast droogvoer is er ook natvoer met als belangrijkste eiwitbron soja. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het voer toentertijd niet op de markt gezet om vegetariërs de mogelijkheid te geven hun hond ook vleesloos te kunnen voeren. Het voer is in eerste instantie bedoeld én uitermate geschikt voor honden die slecht tegen dierlijke eiwitten kunnen.

Voor en tegen

Voor- en tegenstanders van het vega voeren van honden kunnen lijnrecht tegenover elkaar staan, maar allemaal hebben ze wel één ding gemeen: ze willen het beste voor hun dier. Wie zijn hond alleen vers vlees wil geven en merkt dat zijn dier het er erg goed op doet, moet dat zeker blijven doen. Yarrah wil niemand overtuigen dat vega voeren beter is, maar voor dieren die problemen hebben met het verwerken van dierlijke eiwitten, kan het een uitkomst bieden. ‘We’ vinden het blijkbaar heel normaal dat een hond intolerant is voor bijvoorbeeld rundvlees en geven hem alleen nog maar producten met kip. Maar wat als een hond én niet tegen rund én niet tegen kip én niet tegen varken kan? Dan zou vega voer uitkomst kunnen bieden.

Verder zijn er vegetariërs en veganisten die vanuit hun eigen principes hun hond vega willen voeren. Zelf een volwaardige vega-maaltijd klaarmaken vergt heel veel nutritionele kennis van zaken. Dan is het beter dat er een volwaardig alternatief bestaat, zodat de hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Plantaardige eiwitten

Als belangrijkste eiwitbron gebruiken we soja in zowel de brok als het natvoer. Eiwitten -plantaardig of dierlijk- zijn een van de belangrijkste energiebronnen. Wanneer plantaardige eiwitten op een bepaalde manier ontsloten worden, kunnen honden deze prima opnemen en omzetten in energie. Ook 10.000 jaar van domesticatie heeft er voor gezorgd dat honden in staat zijn plantaardige eiwitten op te nemen

Carnivoor of niet

Een veelgehoord argument is, dat honden carnivoren zijn en dat ze vlees nodig hebben. Ons vega voer bevat alle bestanddelen die een hond nodig heeft om een gezond leven te leiden. En, eerlijk gezegd, veel conventionele droogvoerbrokken bevatten dusdanig weinig vlees dat ook dan al bijna van een vegetarische brok gesproken kan worden (lees de achterzijde maar eens van goedkoop, regulier voer: er zit dan 4% vlees in het ronde brokje, maar niet in het vierkante of driehoekige brokje waar driekwart van de zak mee gevuld is).

Positieve recensies

Aangezien Yarrah niet test op dieren, is het voor ons lastig aan te tonen dat ons vega-voer problemen met de huid, vacht of vertering kan oplossen. Wij zijn hiervoor afhankelijk van wat de ‘gebruikers’ er van vinden. Op Zooplus, een grote aanbieder van dierproducten, staan veel positieve recensies te lezen van baasjes over ons vega-voer (Yarrah Vega en Yarrah Vega Wheat-Free). Honden vinden het lekker en hebben minder of zelfs geen klachten meer. En daar doen we het voor.

Reacties

11 oordelen over “Vegetarisch hondenvoer, ben je wel lekker?

 1. Ons adoptiehondje Otis (een minpinmix) heeft al 6 jaar een vegan dieet van Yarrah.
  Wij zijn zelf veganist en wilden ook graag kijken of dat voor ons hondje ook mogelijk/verantwoord zou zijn.
  Veel over gelezen en uiteindelijk besloten het te proberen, mocht hij het niet lusten of er fysiek niet tegen kunnen dan zouden we er meteen mee stoppen.
  Hij is nu 9 jaar en gezond, vrolijk, erg energiek en zijn vachtje glimt als een spiegeltje.
  Hij krijgt ‘s ochtends Yarrah Ultra Sensitive brokjes met een rauw worteltje en ‘s avonds een half kuipje Yarrah wetfood met wat quinoa en groente.
  Ook krijgt hij dagelijks wat fruit en ongezoete soja yoghurt en natuurlijk vegan snacks.

  Wij zijn super tevreden over Yarrah, enige minpuntje is dat de kuipjes niet altijd even stevig van samenstelling zijn.
  Dat maakt verdelen wat lastig, voor Otis maakt het vanzelfsprekend niets uit.

  Lieve groetjes Anite en Otis

 2. Mijn hond is hyper allergisch kip,rund,vis zuivel rijst meel,graan
  Ze heeft dan nog omgevings allergenen mensen bomen gras onkruid huismijt ze heeft nu een voer op basis van insecten ik zag dat er ook varkens vet in zit dus wou ik eigelijk weten of in jullie voer iets zit van bovenstaand lijstje want ze blijft jeuk hebben ze word er grumpy van wat begrijpelijk is als je zo jeuk hebt

 3. Ik wil mijn pup straks vega(n) eten geven. Kan ik hem jullie vega(n) eten al geven? Of pas wanneer hij groter is? Jullie hebben namelijk voedsel voor pups, maar daar zit dan weer vlees in….

  1. Hallo Rachel,
   We raden Yarrah Vega voer aan voor honden vanaf 1 jaar. Dat heeft ermee te maken dat een pup nog volop in de groei is en puppyvoer aangepaste hoeveelheden eiwitten en vetten bevat die een pup nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Het eiwit- en vetgehalte in het vega voer ligt lager. Het is daarom het beste om de eerste maanden puppyvoer te geven en pas vanaf 1 jaar, wanneer je pup volgroeid is, over te stappen op vega voer.

  1. Beste heer Ouwekerk,

   Graag willen hierbij uitleg geven over de prijsverhoging van ons vegetarisch/veganistisch droogvoer voor de hond.

   Al sinds 1995 maken we vegetarisch/veganistisch hondenvoer. Afgelopen jaar heeft het team dat zich binnen Yarrah bezig houdt met productontwikkeling besloten om, na 22 jaar, het recept van ons vegetarisch/veganistisch voer te verbeteren. Nieuwe biologische ingrediënten zijn beschikbaar gekomen die ons voer nog smaakvoller en beter verteerbaar maken voor honden. Zo hebben we bijvoorbeeld het eiwitgehalte iets verhoogd en kokosolie toegevoegd voor meer energie. We hebben eveneens lupine, baobab en zeewier toegevoegd om ons voedsel te verrijken met aminozuren, calcium en kalium voor een langere levensduur van uw hond.

   Deze nieuwe, verbeterde receptuur is duurder voor ons om te maken. We vonden het echter belangrijker om een product te maken dat in het belang van uw hond is, dan om de prijs laag te houden. Onze kosten zijn helaas niet de enige reden waarom ons vega hondenvoer tegenwoordig duurder is. Het heeft ook te maken met de unieke positie van ons product bij de (online) verkooppunten. In het verleden waren wij de enige die vega hondenvoer aanboden. Vanwege de populariteit besloten verkopers het product aan de bieden tegen prijzen ver onder kostprijs om klanten te trekken. Met ons nieuwe recept bieden verkopers het vegetarisch/veganistisch hondenvoer, in ieder geval voor nu, voor de werkelijke prijs aan op basis van economische principes; een duurzamere prijs op de lange termijn.

   We hopen dat deze uitleg een antwoord geeft op uw vraag. Yarrah probeert altijd zo transparant mogelijk te zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Uw Yarrah Team

 4. Beste……
  Onze hond zit op dit moment in een voedingstraject, de dierenarts denkt dat zie een allergie heeft van dierlijke eiwitten?
  Nu krijgt ze een soort van paté konijn dat meng ik door de rijst of aardappelen en wat groente vermeng ik dit!
  Haar bijt gedrag op de huid tot bloedens toe is eindelijk weg . Nu mijn vraag , kan zei het beste nat voer blijven eten of kan zei terug op droog voer? en dat droog voer daar zit dus geen vlees meer in begreep ik, moet ik daar dan zelf iets toevoegen bijv konijn?

  1. Beste Hennie,
   Ik begrijp dat je hond een allergie heeft voor specifieke dierlijke eiwitten, omdat ze het op konijn wel goed doet. Het is mogelijk om ons vegetarische droogvoer aan je hond te geven, omdat hier geen dierlijke eiwitten in zitten. Dit droogvoer is een compleet voer. Dat betekent dat het alle voedingsstoffen bevat die je hond nodig heeft en het niet nodig is om vlees of iets anders bij te voeren.

 5. Beste,
  Ik ben opzoek naar een hondenbrok voor mijn hond. Maar deze reageert op alle brokken tot nu toe slecht. Hiermee bedoel ik plattere stoelgang.
  Mijn vraag hierbij is op jullie ook staaltjes hebben om eens uit te proberen of ze er goed op reageerd.
  Mvg karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

391 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil