Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Waar komt het kippenvlees van Yarrah vandaan?

Yarrah gebruikt behoorlijk veel kip in haar producten; meer dan andere vleessoorten. Waar komt dit kippenvlees vandaan?

Duurzame keuze

Het biologisch kippenvlees dat Yarrah gebruikt komt uit Nederland, Duitsland, België en Italië. Kip is een duurzamere keuze dan bijvoorbeeld rundvlees. Voor het produceren van één kilo kip is ongeveer drie kilo voer nodig; voor één kilo rundvlees is dat gemiddeld 5 a 6 kg*.

Duurdere, biologische voeding

We horen vaak de vraag waarom honden- en kattenvoer met biologische kip nu zoveel duurder is dan ‘gewoon’ voer. Ja, voer met biologische kip is duurder. Maar als je weet waarom, dan snap je het ook wel.

Over onze ingrediënten - kip - 2

1. Een biologische kip eet meer dan een gewone kip

Onze kippen hebben de ruimte om buiten te lopen. Deze kip verbruikt dus meer energie dan een kip die de hele dag in een klein hokje zit. Ook hebben onze kippen een betere weerstand en maakt het lichaam minder vet en vlees aan.

2. Een biologische kip heeft meer ruimte nodig

Ruimte kost geld en onze kippen hebben veel meer leefruimte buiten (per kip 4 m²) dan zijn zus in hok (18 dieren per m²), of zelfs de scharrelkip (6 kippen per m²). Zeker in dichtbevolkte landen is ruimte duur en moet de biologische boer een grotere investering doen om z’n bedrijf te runnen dan een reguliere boer.

3. Een biologische kip eet… biologisch

Je kunt een biologische kip geen gewoon voer geven, want dan is het geen biologische kip meer. Het voer dat ze krijgen, is dus weer duurder dan gewoon voer. Voordeel is dan wel dat het voer niet genetisch gemanipuleerd is, dat er geen kunstmatige toevoegingen of antibiotica inzit.

4. Een biologische kip leeft langer

Omdat onze kippen minder snel groeien dan zijn soortgenoot in kooi, duurt het langer voordat ze gereed is voor de slacht. Dat kost dus weer meer en ook nog eens duurder voer. Het beestje heeft hierdoor wel een langer en gelukkiger leven dan zijn soortgenoot in kooi.

Over onze ingrediënten - kip - 3

Controle van de kwaliteit

Iedere twee jaar gaat onze kwaliteitsmanager, Arthur Hartman, op inspectie bij alle leveranciers. Zo kan hij met zijn eigen ogen zien dat de dieren ook echt veel leefruimte hebben en gewoon een beter leven hebben. Ook checkt hij dat alle hygiëneprotocollen nageleefd worden in de slachthuizen.

 

*Met uitzondering van de runderen die compleet Grass Fed (=gras gevoerd) zijn, zoals de runderen die Yarrah uit Uruguay haalt.

Reacties

2 oordelen over “Waar komt het kippenvlees van Yarrah vandaan?

 1. Beste medewerker van Yarrah,

  Wat ik in de uitleg over de herkomst van de kippenvlees mis, is info over kuikens. Gebruikt Yarrah kuikens in het voer?

  Goede groet,
  Toni

  1. Beste Toni,
   Bedankt voor je vraag.
   In ons voer worden geen kuikens gebruikt, uitsluitend kippen. Bovendien gebruiken we 50% hennen en 50% hanen.
   Met vriendelijke groet,
   Team Yarrah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

391 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil