Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Waar komt het rundvlees van Yarrah vandaan?

In een deel van ons katten- als hondenvoer wordt biologisch rundvlees verwerkt uit Uruguay. Het lijkt raar om vlees zo ver weg te halen (Uruguay ligt helemaal in Zuid-Amerika). Toch is het te verantwoorden dat we dit doen.

Te weinig biologisch rundvlees

In Nederland zijn er te weinig biologische runderen om onze alu-kuipjes en blikken diervoeding te vullen. Ook in andere Europese landen zoals Duitsland en Italië lopen er per land te weinig biologische runderen rond. Dit komt omdat de vraag naar goed vlees stijgt, maar het aanbod niet. Veel ‘gewone’ boeren wíllen wel graag de overstap naar biologisch veeteelt maken, maar hebben niet genoeg geld om dit te doen. Denk alleen maar aan al het land dat zo’n boer extra moet kopen. Een biologische rund heeft namelijk veel ruimte nodig; minimaal één hectare. En land is duur in gebieden waar weinig land beschikbaar is.

Als we alleen maar Europees rundvlees willen inkopen, dan moeten we dat dus uit verschillende landen halen. Dat zijn heel veel vrachtwagens die dan vele kilometers moeten maken om voldoende vlees bij ons af te leveren. Eén keer een grote container vanuit Uruguay overlaten komen, scheelt heel veel brandstof.

Over onze ingrediënten - rund 2

Duurzaam

De biologische runderen in Uruguay zijn zogenaamde grass fed (gras gevoerde) runderen. Dat betekent dat de dieren niet bijgevoerd hoeven te worden met soja of granen. Biologische runderen in Europa moeten wel bijgevoerd worden. Vanuit duurzaamheidsoogpunt is het dan beter om het vlees uit Uruguay te halen. Bijkomend voordeel: het vlees van grass fed runderen is rijker aan omega 3 en 6 vetzuren dan runderen die bijgevoerd worden.

Over onze ingrediënten - rund 3

Geen verlies

Nadat de runderen drie jaar lang hebben kunnen genieten van een lekker buitenleven, worden ze geslacht. De mooie stukken vlees zijn bestemd voor menselijke consumentie en belanden in de winkel als biefstuk of ossenhaas. Wij kopen dan die delen die niet of veel minder door mensen wordt gegeten. Denk dan aan hart, longen, nieren en de lever. Deze reststroom werd vroeger weggegooid; nu krijgt het een betere bestemming. Er zijn diervoerproducenten die trots vertellen dat ze vlees verwerken dat voor menselijke consumptie is bedoeld. Wij vinden het niet kunnen dat dieren gedood worden om andere dieren te voeden.


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...