Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

De kosten van hondenvoer, een (on)eerlijke vergelijking

Wanneer je de prijzen van verschillende merken hondenvoer met elkaar vergelijkt, dan zijn de verschillen soms gigantisch. Waarom is het dat de kosten van hondenvoer zo verschillend zijn?

Dure brokken

“Ik ga echt geen 4 euro per kilo betalen! Ik koop mijn voer gewoon bij de supermarkt en dan kost het nog geen eens een euro per kilo.” Maar eigenlijk is het niet eerlijk om op deze manier verschillende soorten met elkaar te vergelijken. Kijk maar eens wat er werkelijk in de zak van 2 euro per kg zit; je zult echt versteld staan wat er wel en vooral wat er niet in zit. Sommige hondenbrokjes bevatten slechts 4% vlees en dan nog niet eens in alle brokjes. Er staat letterlijk dat er 4% kip zit in de ronde brokjes. De andere vormen bevatten dan niet eens vlees!

Hoge verteerbaarheid

Wanneer je je hond premium of hoge kwaliteit hondenvoer geeft, ligt de verteringsgraad veel hoger. Je hond heeft minder voer nodig en krijgt meer energie. Uiteindelijk krijg je dan veel meer waarde voor je geld.

Er is een kleine truc om te zien of het voer dat je je hond geeft goed of slecht wordt verteerd. Wanneer je je hond vier keer per dag uitlaat en hij ‘moet’ iedere keer redelijk wat doen, dan wordt het voer niet goed verteerd. Eén of twee keer per dag ontlasting is een goede indicatie dat je hond genoeg voedingsstoffen opneemt en dat het voer dus goed verteerd wordt.

PS: het vleesgehalte van Yarrah droogvoer ligt altijd boven de 20%!


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...