Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Alles over vlooien bij katten

Wanneer je erover begint, beginnen de meeste mensen zichzelf te krabben: vlooien. Vlooien zijn erg klein, maar niet zo klein dat ze niet zichtbaar zijn. Ze zijn te zien, maar op een donkere vacht wordt het wel lastig.

Wanneer een kat zichzelf begint te krabben en te bijten, dan is dat een goede indicatie dat je dier vlooien heeft. Voor een volwassen kat zijn vlooien erg vervelend en kunnen de kat infecteren met lintworm. Bovendien kunnen katten allergisch zijn voor vlooien en vlo-bestrijdingsmiddelen. Voor een kitten zijn ze daarnaast ook nog eens gevaarlijk: heel veel vlooien die tegelijkertijd een kitten bijten, drinken zoveel bloed dat de kitten dood kan gaan.

Vlooien, eitjes en larven
Alleen de volwassen vlo leeft op de kat. Wanneer je kat vlooien heeft, dan is het noodzakelijk de vlooien te doden. Er zijn biologische spray’s beschikbaar in de betere dierenwinkels die dit probleem aan kunnen pakken. Daarnaast moet ook de omgeving -zoals vloerkleed, plinten en kussens- vrij worden gemaakt van eitjes en larven. Alle losse onderdelen -kussens en dekens- moeten in de wasmachine gewassen worden op tenminste 60 graden. Lagere temperaturen doden de eitjes en larven niet.

Heeft je kat al vlooien, gebruik dan een vlooienkam. Neem dan wel een ijzeren kam: een plastic kam is niet zo effectief.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Begin met een vlooienprogramma voor al je huisdieren, voordat het vlooienseizoen (warme perioden) begint. Een dier dat buiten komt, kan alle dieren in huis besmetten. De dierenarts kan advies geven voor de beste anti-vlooienmiddelen.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk onze privacy policy

‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...