Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

MSC-vis in plaats van biologische vis. Waarom?

Een biologisch bedrijf dat geen biologische vis gebruikt, maar kiest voor duurzaam gevangen MSC-vis. Dat klinkt een beetje raar, maar als je de redenen hoort, is het ook wel weer begrijpelijk.

Arthur Hartman, onze kwaliteitsmanager, bezoekt regelmatig bedrijven en duikt af en toe de regelgeving in om goed geïnformeerd te blijven. “Ik besloot eens de regels rondom biologische visteelt uit te pluizen en toen kwam ik een paar vreemde zaken tegen:

1. Biologische vis wordt onder andere gevoerd met duurzame, niet-biologisch gehouden vis. Het kost ongeveer 3 à 4 kg duurzame vis om 1 kg biologische vis te kweken.
2. Hoewel een biologisch vis gehouden op zo’n manier dat er altijd contact is met open, natuurlijk water, wordt biologische visteelt beperkt in zijn ruimte; duurzaam gevangen vis zwemt vrij in open water en kan natuurlijk gedrag vertonen.
3. Enkele producten van ons bevatten zalm. Zalm is een vis die in het wild solo zwemt. Biologische zalm moet gedwongen in scholen zwemmen.

MSC logo transparant klein

Yarrah kiest voor MSC-vis, omdat een duurzaam gevangen vis in onze ogen een beter leven heeft gehad dan zijn biologische tegenhanger. Een vis die vrij kan bewegen en kan eten waar behoefte aan is. Zijn onze producten met vis dan nog steeds biologisch? Jazeker. De verhouding tussen MSC-vis en andere, biologische ingrediënten wordt zo bepaald, dat onze producten het biologisch keurmerk behouden. We maken keuzes in het belang van een dier. Zo staat Yarrah niet alleen voor goede, biologische producten, maar ook voor gezond, diervriendelijk, transparant en verantwoord.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

391 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil