Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

MSC-vis in plaats van biologische vis. Waarom?

Een biologisch bedrijf dat geen biologische vis gebruikt, maar kiest voor duurzaam gevangen MSC-vis. Dat klinkt een beetje raar, maar als je de redenen hoort, is het ook wel weer begrijpelijk.

Arthur Hartman, onze kwaliteitsmanager, bezoekt regelmatig bedrijven en duikt af en toe de regelgeving in om goed geïnformeerd te blijven. “Ik besloot eens de regels rondom biologische visteelt uit te pluizen en toen kwam ik een paar vreemde zaken tegen:

1. biologische vis moet gevoerd worden met duurzaam, niet-biologische gevangen vis. Het kost ongeveer 3 à 4 kg duurzame vis om 1 kg biologische vis te kweken.
2. Biologische visteelt is altijd kweek; duurzaam gevangen vis zwemt in open water.
3. Enkele producten van ons bevatten zalm. Zalm is een vis dat in het wild solo zwemt. Biologische zalm moet gedwongen in scholen zwemmen.

MSC logo transparant klein

Wij kiezen voor MSC-vis, omdat een duurzaam gevangen vis gewoon een beter leven heeft gehad dan zijn biologische kweekvis-broertje. Als de regels rondom de biologische kweekvis worden verbeterd, dan overwegen we om weer over te stappen, eerder niet. Onze winkeliers en consumenten begrijpen de overstap op MSC-vis. Niet vreemd, want ze kopen onze producten, omdat ze weten dat Yarrah niet alleen voor goede producten staat, maar ook voor gezond, diervriendelijk, transparant en verantwoord. En af en toe keuzes maakt in het belang van een dier.


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...