Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Biologisch voor jou? Dan ook voor je huisdier, toch?

Wij Nederlanders worden steeds kritischer op wat we eten. Het moet gezonder, natuurlijker en vooral lekker zijn. Ook willen we steeds vaker weten waar het eten vandaan komt en dat er niet genetisch mee geknutseld is. Hebben de dieren waar we het vlees van eten wel een goed leven gehad en nare pesticiden… zijn die gebruikt of niet?

Consumenten die met een gerust hart willen eten, kopen biologisch. Logisch. Minder logisch is dat veel van deze kritische consumenten nog steeds honden- of kattenvoeding kopen zonder te weten wat er nu precies in zit. Koop biologisch voer en je weet dat je gewoon zuiver voer koopt.

Biologisch diervoer

Maar, hoe weet je nu of je écht biologisch voer koopt of niet. Biologische diervoeding is te herkennen aan het zwarte Eko-keurmerk op de verpakking. Daarnaast is er het Europese logo in de vorm van een groen blaadje. Pas wanneer een merk voldoet aan de regels van Skal, mag het de term “biologisch” gebruiken. Er zijn verschillende merken op de markt die net doen alsof ze ‘net zo goed als biologisch’ zijn, maar dat niet kunnen aantonen. Zoek naar het zwarte Eko-logo of het groene blaadje op de verpakking en je weet zeker dat je écht biologische honden- of kattenvoer in handen hebt.

Duurder?

Biologisch diervoer heeft de naam veel duurder te zijn dan gewoon voer, maar is dat ook zo? Ja, en nee. Ja, het is duurder dan een gemiddelde zak honden- of kattenvoer die je in de supermarkt koopt. Als je echter kijkt naar de strenge eisen waaraan biologisch voer moet voldoen en het soort vlees dat in het voer verwerkt wordt, dan is dat ook wel logisch. Plofkip is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een biologische kip. En nee, want het is niet duurder dan diervoer in het hogere segment. Dat voer vind je niet in de supermarkt, maar in de dierenspeciaalzaken of bij de dierenarts.

Beter

In ons voer zit geen enkele schadelijke stof, dus is gewoon beter voor je hond of kat. Stap je over van je huis- tuin- en keukenmerk op Yarrah, dan merk je verschil. Biologisch voor jezelf? Logisch, maar dan is het ook logisch dat je kiest voor biologisch voor je huisdier.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...