Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Kleine pootjes, kleine lijfjes – over kleine hondenrassen

Wandelen met je chihuahua of teckel is een feestje voor de hond, maar ook zeer inspannend. Voor iedere stap die jij neemt, maken de korte pootjes van kleine hondenrassen er een stuk of drie, vier. Als de kleine viervoeter dan ook nog een bal achterna gaat en weer naar jou terugbrengt, al heen en weer springend, maken de pootjes echt overuren.

Wandelen met je kleine hond

Er bestaat een algemeen geaccepteerd ‘standaard’ advies hoe vaak en hoe lang je met je hond moet gaan wandelen per dag, namelijk op z’n minst drie keer per dag en dan minimaal een half tot een heel uur wandelen. Toch is het ook belangrijk dat je naar je hond ‘luistert’. Een fraaie (bos)wandeling is prima, maar houd rekening met de energievoorraad van je hond. Grote honden kunnen prima een lange wandeling aan, maar voor kleine rassen is het aan te raden de route in te korten.

Speciaal voer voor kleine rassen

Yarrah heeft speciaal voor kleine rassen een minibrokje waar iets meer energie in zit dan in de brok voor de middelgrote tot grote hond. Kleine hondjes zijn vaak wat beweeglijker en energieker dan hun grote soortgenoot en kunnen die extra eiwitten goed gebruiken.

Een energiebron voor mensen is suiker, maar honden kunnen daar niet zoveel mee. In de Yarrah Small Breed brokjes zit dan ook geen suiker verwerkt, maar zijn eieren toegevoegd als extra energiebron. Verder komt een groot deel van de energie uit kip en plantaardige eiwitten. Zo kunnen de kleine pootjes jouw grote stappen gemakkelijk bijhouden.


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...