Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Als de jaren gaan tellen – over senior honden

Je merkt dat je hond wat langzamer gaat lopen. De weggegooide tennisbal wordt nog wel teruggebracht, maar het enthousiaste gespring om ‘nog een keer-nog een keer’ blijft steeds vaker uit. Wandelingen worden korter en langzamer. En na ieder uitje kruipt je hond dankbaar z’n mandje in voor z’n welverdiende rust. De jaren gaan tellen en je viervoeter gaat een nieuwe fase in. Hij is senior geworden.

Wanneer Senior hond

Iedere hond is anders en iedere hond wordt senior op het moment dat zijn lichaam daaraan toe is. Grote honden krijgen eerder ouderdomskwaaltjes dan kleine. En actieve honden zijn minder snel oud dan inactieve honden die een paar kilo te zwaar zijn. Richtlijn is dat een grote hond rond zeven jaar z’n senioriteit bereikt. Voor kleine hondjes is dat rond acht à negen jaar.

Soepele gewrichten

Wanneer je hond wat ouder wordt, kan hij last krijgen van z’n gewrichten. Je merkt dat hij bij het opstaan wat stram is en ook bij het liggen gaat het minder soepel dan vroeger. Chondroïtine en glucosamine staan erom bekend dat ze de gewrichten soepel kunnen maken. Als biologisch merk mogen we deze supplementen niet toevoegen, want ze zijn niet biologisch verkrijgbaar. In plaats daarvan laten we de natuur z’n werk doen en hebben we duivelsklauw, heermoes en rozenbottels toegevoegd aan het droogvoer voor honden. Deze drie toevoegingen zorgen ook voor soepelere gewrichten.

Problemen met tarwe

Misschien merk je dat je oudere hond problemen krijgt met het verteren van bepaalde voedingsstoffen. Tarwe is zo’n ingrediënt waar honden op oudere leeftijd wat last van kunnen krijgen. Het vervangen van tarwe door niet-allergene granen zoals rijst en mais is voor veel honden een uitkomst. Wil je je senior hond een gezonde oude dag bezorgen? Dan is Yarrah Senior droogvoer met duivelsklauw, heermoes en rozenbottels een goede keuze.


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...