Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Help, mijn hond heeft jeuk! -over Sensitive

Krabt je hond zichzelf regelmatig? Heeft hij zogenaamde ‘hotspots’ of knibbelt hij z’n voorpoten kapot? Dan heeft hij mogelijk een intolerantie of allergie. Waar je hond precies niet tegen kan, moet dan uitgezocht worden.

Oorzaken jeuk

‘Jeuk is erger dan pijn’ is het gezegde en dat geldt ook voor honden. Je wilt natuurlijk dat je dier zo snel mogelijk van de jeuk af komt. Helaas zijn er zo veel verschillende oorzaken, dat het vinden van de juiste lastig kan zijn. Zo kan een vlooienbeet al voor problemen zorgen of zorgt een te warme slaapplek voor een soort ‘broeikaseffect’. Ook voeding kan een rol spelen. Denk maar aan alle onnodige kunstmatige toevoegingen of chemische conserveringsmiddelen.

Problemen met tarwe

De afgelopen jaren wordt ook tarwe steeds vaker genoemd als oorzaak van jeuk. In veel droogvoerproducten wordt tarwe verwerkt als energiebron en als bindmiddel voor het brokje. Kan je hond niet tegen tarwe, dan hebben veel voermerken een zogenaamde ‘Sensitive’ variant. Deze brok bevat vaak lam en rijst. Lamsvlees is namelijk makkelijk verteerbaar en rijst is een goede vervanger van tarwe, zonder dat het allergische klachten geeft.

Beter Leven

Wanneer je als organisatie staat voor een beter leven voor álle dieren, dan wil je niet dat een dier veel te vroeg geslacht wordt. Lamsvlees is goed verteerbaar, maar wij vinden dat een lam lang genoeg moet leven om een schaap te kunnen zijn. Als alternatief kiezen wij voor kip. Kip is ook licht verteerbaar, vandaar dat onze Sensitive-brok kip & rijst bevat. Net zo effectief en – ook belangrijk – net zo lekker.


Lees meer
Reacties op dit artikel

 1. Linda cloots schreef:

  Wat met puppies die allergisch zijn voor kip/gevogelte?

  1. Yarrah schreef:

   Hallo Linda, onze puppyvoeding is op basis van kip. Helaas hebben we daardoor geen puppyvoer beschikbaar voor pup’s die allergisch zijn voor kip/gevogelte. Vanaf 12 maanden is het wel mogelijk over te stappen op ons vegetarische voer.

 2. Cindy schreef:

  Beste,
  Onze hond (Dobermann reu van 1j en half) is allergisch aan zuivel!
  Heeft jullie gamma brokken zonder zuivel? Groetjes

  1. Yarrah schreef:

   Beste Cindy, onze brokken en natvoer in blik en alu-kuipjes is vrij van zuivel. Indien jouw hond allergisch is voor zuivel, kan hij zonder problemen ons voer eten.

 3. Linda van Dinteren schreef:

  Jammer dat kip graan eet en veel honden daar ook last van kunnen hebben.
  Onze golden retriever at kip en rijst al vanaf pup. Onze nieuwe Mechelse herder at lam en rijst. Over gegaan op kip en meteen jeuk en krabben. Nu weer terug op lam en over.
  Dus heeft jouw hond jeuk en voer je kip. Probeer dan eens lam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...