Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Diervriendelijk testen

Op iedere verpakking van Yarrah staat vermeld dat het product niet getest is op dieren. We hebben geen kennels met honden en katten die ons voer eten en waarop allerlei nare proeven worden uitgevoerd. Toch is er een moment dat nieuwe producten langs een testpanel van honden en katten moeten gaan. Hoe weten we anders of honden en katten het lekker vinden of dat ze een verbeterde receptuur verkiezen boven de oude? Testen? Dat doen we eigenlijk wel, maar dan heel diervriendelijk.

Fans van Yarrah testen

Yarrah houdt geïnteresseerden via diverse social media kanalen op de hoogte van zaken als voeding, bewegen of verzorging. Deze kanalen zijn ook heel nuttig in het geval van testen. Wanneer Yarrah een nieuw product lanceert, worden 100 fans uitgenodigd om deel te nemen aan een testpanel. Deze krijgen een proefpakket met het nieuwe product thuisgestuurd. Nadat hun hond of kat het product gegeten heeft, vult het baasje een vragenlijst in. Is meer dan 80% enthousiast, dan wordt het product daadwerkelijk op de markt gezet. Zo niet, dan wordt er naar een alternatief gezocht.

In het verleden zijn op deze manier diverse nieuwe producten getest zoals graanvrij kattenvoer met MSC-vis, kattensnoepjes op basis van gist en de Vega Active Droogvoer voor de hond. Het meest succesvol bleken de graanvrije kattenbrokjes en de Vega Active Dog te zijn, de kattensnoepjes hebben het helaas niet gehaald.

Kattencafés

Een andere ingang om nieuwe producten uit te proberen zijn de kattencafés waarmee Yarrah samenwerkt. Dit zijn kattencafés die bewust hun katten Yarrah-brokjes voeren en helemaal achter onze doelstelling staan. Zo wilden we onderzoeken of de Mini Bites hondensnoepjes ook door katten gegeten zouden worden. De samenstelling is zowel geschikt voor honden als voor katten. De test loopt nu nog, maar de eerste geluiden zijn positief.

Sampling

Tijdens beurzen of andere evenementen worden nieuwe, maar ook bestaande producten uitgedeeld aan de bezoekers. Nadat hun hond of kat het product geproefd heeft, vult het baasje online een feedbackformulier in. Op deze manier is bijvoorbeeld de biologische hondenworst met kip getest en konden kattenbezitters kennismaken met Yarrah’s biologische brokjes.

Inzet product panel

Naast het inzetten van Yarrah fans en hun huisdieren, schakelt Yarrah regelmatig een professioneel bedrijf in. Dit bedrijf heeft een database van gezinnen met honden en katten die het voer thuis toegestuurd krijgen. De testperiode duurt vaak meerdere dagen en de vragen met betrekking tot het voer zijn zeer uitgebreid. Er wordt bijvoorbeeld precies gemeten hoeveel voer er gegeten is, hoe snel het gegeten werd en hoe de ontlasting is.

Samenstelling

Alle producten van Yarrah bestaan uit zuivere ingrediënten en er worden geen toevoegingen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor hond of kat. Het vertrouwen in de Yarrah producten is zo groot, dat de eigen medewerkers hun eigen hond of kat ook mee laten doen met het uitproberen van nieuwe of verbeterde producten.

Wil je meedoen met een proef, houd dan de Facebookpagina van Yarrah in de gaten.


Lees meerReacties op dit artikel

 1. Berry schreef:

  Ik heb mijn dier ook maar eens yarrah laten proeven. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...