Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Met de hond door Noorwegen

Anouk van True Nature Trails organiseert, samen met haar Roemeense herder Taka, avontuurlijke wandelretraites in Noorwegen met de hond. Door middel van een aantal blogartikelen houden we je op de hoogte van haar ervaringen en avonturen.

Ik word wakker door het geluid van stromend water, het koude water van de rivier die als een kronkelende slang door het landschap beweegt. Taka ligt naast me als een opgerold hoopje wol, nog in diepe slaap. Ik kijk naar de rustige bewegingen van zijn ademhaling, zijn flank gaat langzaam op en neer. Het blijft een vertederende blik om hem zo te zien, zo vertrouwd om in een tent te slapen. Zo vertrouwd met onderweg zijn, het maakt niet uit waar, zolang we maar worden omringd door natuur en rust.

Ik rek me uit en voel een aangename ontspanning in mijn lijf. Een goede nachtrust doet wonderen na lange dagen actief buiten zijn. Taka hoort mijn kreun en opent zijn oogjes, nog even slaakt hij een diepe zucht. Ook hij rekt zich uit en kijkt me aan. “Wat hebben we het goed samen hé lieverd?”. We kijken elkaar even aan in alle rust. Dit zijn onbetaalbare momenten, zijn blik, zijn ontspanning, de bevestiging van onze verbinding.

Taka staat op, tijd om de buitenwereld te bekijken, er is ons weer een nieuw dag gegund. Ik rits de tent open, met een trage tred loopt hij naar buiten. Hij rekt zich nogmaals uit, zijn hoofd naar beneden tussen zijn poten, zijn kont in de lucht. De wolkjes van zijn adem kringelen omhoog, het is fris buiten. Fris & vochtig maar met een stralende blauwe lucht en een klein zuchtje wind. De zon staat al best hoog, die gaat überhaupt nauwelijks onder, het blijft een apart fenomeen met zoveel uren daglicht. Heerlijk!

Ik kleed me aan en volg Taka naar buiten, om ons heen is het leeg, kilometers lange vergezichten van de uitgestrekte vlakten strekken zich voor ons uit. Ik loop naar de rivier door het zompige mos en gooi een plens water over mijn gezicht. Taka komt naast me staan en begint te drinken. Het water is ijzig koud maar heerlijk om mee wakker te worden.  Wat een feest om hier te zijn! De eenvoud van het leven, tegelijkertijd zo onvoorspelbaar als een kauwgomballenautomaat. Het weer kan immers zomaar omslaan in de bergen. Maar nu, dit moment, is het leven even helemaal perfect. Strik eromheen en niks meer aan doen.

Een warme kop thee wacht me op, in de opening van de tent maak ik een comfortabele zitplek. De warme vloeistof voel ik door mijnslokdarm naar beneden glijden, het verwarmt direct mijn hele lichaam. Kippenvel volgt. Ik sluit even mijn ogen, ik ruik, voel, proef en ervaar dit moment alsof het mijn laatste is. Taka ligt aan het water en kijkt om zich heen, nog duf van de nacht.

Na een langzame start breek ik de tent af, rol mijn slaapzak weer op, pers mijn matje leeg en vul ik de rugzak. Het is tijd om verder te lopen, verder naar daar, daar waar ik niet weet wat ons te wachten staat. Daar waar de natuur meester is van ons, nu en altijd. Daar waar we een nieuwe plek vinden voor de volgende nacht…daar…

———————————————————————

Heb jij na het lezen van dit verhaal ook zin om met je hond op vakantie naar Noorwegen te gaan? Lees dan meer over de mogelijkheden op de website van True Nature Trails.


Lees meerReacties op dit artikel

 1. Cialis schreef:

  Wat lief, kijk nu al uit naar het nageslag. Fijne Paasdagen gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...