Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Jippies kattencafe meets Yarrah

Jippies kattencafe is een gezellig kattencafe in het centrum van Haarlem wat je het gevoel geeft alsof je bij iemand in zijn of haar woonkamer binnenkomt. En dat klopt, want je bent op bezoek bij Spooky, Arie, Kimberley, Eva, Simba, Hanna en Red. Deze asielkatten komen van allerlei verschillende asielen uit Nederland. Arie spande wel de kroon want deze Zeeuwse babbelaar (met recht) komt helemaal uit Terneuzen. Naast lekkere banken en stoelen hebben ze bij het kattencafé ook veel rekening gehouden met de katten en hebben zij naast een eigen ‘cats-only’ ruimte, hoog in de lucht een eigen kattenroute met een klimboom, planken, bedjes en loopbruggen.

Het idee om een kattencafe te beginnen is bij het echtpaar Maureen van der Meij en Stefan van den Berg ontstaan tijdens een verrassingsreisje. “De reis bracht ons naar Brno in Tsjechië”, vertelt Maureen, “daar zat op de hoek van de straat bij het hotel een kattencafe en we waren er niet meer weg te slaan. Dan ga je toch samen nadenken over wat je nog verder in je leven wilt bereiken en hoe je je dromen kunt najagen. Eenmaal terug in Nederland zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheid om dit in Nederland op te zetten. We zijn het 11de kattencafe van Nederland en de eerste in Haarlem”. Maureen heeft haar werk opgegeven in de verstandelijk gehandicaptenzorg om zich fulltime aan deze droom te wijden en Stefan springt in de weekenden altijd bij, net als de vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze heerlijke werkplek tussen de katten.

“Door crowdfunding via voorjebuurt.nl zijn we met allerlei vrijgevige donateurs in aanraking gekomen en ook zo met Yarrah”, vertelt Maureen. “Zij gaven ons een mooie start en een sponsoring van kattenvoeding. Helemaal in ons straatje want we willen natuurlijk het beste voor onze katten en hiermee kunnen we ze dat gelukkig bieden. De gezondheid van onze katten gaat goed, al merk je wel dat Red inmiddels 15 jaar is en hier en daar wat probleempjes krijgt, maar met zijn eetlust is niets mis!”

Voor de katten staat er dus Yarrah op het menu. Voor de mensen hebben ze een uitgebreide koffie- en theekaart en serveren ze bij JIppies kattencafé heerlijke taartjes, tosti’s en sandwiches. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische producten. Naast dat ze een lunchroom zijn, is Jippies kattencafe ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Je ontkomt er niet aan, want als je aan het spelen bent met een kattenhengeltje, en een ander moet lachen om de rare capriolen van Simba en/of Eva dan kijk je elkaar aan en je hebt automatisch contact. Ook organiseren ze bij Jippies kattencafé regelmatig allerlei activiteiten, workshops en evenementen die natuurlijk alles te maken hebben met de kat! Denk aan kattenbeeldjes boetseren, kattenportret tekenen maar ook een gezellige kattenfilm kijken hoort bij het ruime aanbod.

Meer weten? Kijk dan op de website van Jippies kattencafé http://jippieskattencafe.nl/
Je kunt ze ook volgen op Facebook (https://www.facebook.com/CatCafeJippies/)
en Instagram (https://www.instagram.com/jippieskattencafe/)


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...