Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Lupine in biologisch hondenvoer

In 1995 bracht Yarrah als eerste diervoerproducent vegetarische hondenvoer op de markt. Vooral voor honden die problemen hebben met het verteren van dierlijke eiwitten is dit voer een uitkomst. Om de vegetarische producten kwalitatief steeds beter te maken, worden recepturen regelmatig tegen het licht gehouden en gaat Arthur, onze kwaliteitsmanager op zoek naar nieuwe smaken of nieuwe vleesvervangers. Lupine bleek een goed alternatief voor vlees te zijn.

Lupine, wat is dat?
Lupine is een boonsoort en bijzonder gezond door het hoge gehalte eiwit (tussen de 30% en 40%) en vezels (40%). De bonen bevatten alle essentiële aminozuren en zijn daarom een volwaardig alternatief voor vlees. Bovendien zijn de boontjes rijk aan calcium, magnesium en ijzer. Lupinebonen zijn geliefd, omdat zij een bewezen cholesterol- en bloeddrukverlagende werking hebben en de darmfunctie verbeteren. Het duurzame karakter van de boon past goed bij het biologische karakter van Yarrah. Het gewas kan namelijk zonder gewasbeschermingsmiddelen en mest in Nederland geteeld worden en de lupine wordt lokaal geproduceerd.

Lupine in hondenvoer
In theorie leek de lupine met al haar positieve eigenschappen een goede aanvulling op de bestaande vegetarische recepturen van Yarrah, maar de praktijk moest uitwijzen of honden voer met lupine daadwerkelijk eten. Een smaakproef onder zo’n honderd honden viel zeer positief uit: lupine blijkt uitermate geschikt te zijn als aanvulling. Honden vinden het voer erg lekker

Net als bij alle andere leveranciers, controleert Arthur ook de velden van de witte lupine. Dit keer waren de akkers van Ekoboerderij De Lingehof aan de beurt voor een audit. In totaal levert de 4,5 hectare grond de boer bijna veertien ton lupine op. De mooie bonen vinden hun weg naar de menselijke consumptie, de bonen die net niet mooi genoeg zijn, worden in het vega voer van Yarrah verwerkt.

Je vindt de lupine in Yarrah Vega en de nieuwe Yarrah Wheat-Free variant, die zowel vegetarisch als tarwevrij is.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...