Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Blaasgruis voorkomen met DL-methionine

Katten zijn over het algemeen geen grote drinkers. Het is daarom erg belangrijk dat je er op let dat je kat voldoende water drinkt, zeker als hij of zij alleen droogvoer eet. Waarom? Droogvoer bevat nauwelijks vocht (minder dan 10%) en als je kat te weinig vocht binnenkrijgt, kan hij problemen krijgen met zijn urinewegen. Een van deze problemen is de vorming van blaasgruis. Ter voorkoming hiervan heeft Yarrah DL-methionine aan het droogvoer voor katten toegevoegd.

Hoe werkt DL-methionine?
Blaasgruis kent meerdere oorzaken; het komt voornamelijk voor bij katten met overgewicht, inactieve of oudere katten. Ook katten die alleen maar droogvoer eten en slecht drinken, hebben een verhoogde kans. Blaasgruis zijn kristallen die zich vormen omdat bepaalde mineralen niet goed oplossen in de urine. De meest voorkomende zijn struvietkristallen en worden gevormd als de zuurtegraad (pH-waarde) van de urine van de kat te hoog is in combinatie met een hoge urineconcentratie. DL-methionine is een aminozuur dat in diervoeding gebruikt wordt om de urine te verzuren. Hierdoor wordt de pH-waarde lager. Dit klinkt misschien raar, maar hoe zuurder de urine, hoe lager de pH-waarde. De kristallen worden door de zuurdere urine opgelost en de vorming van nieuwe kristallen wordt voorkomen.

Blijven drinken!
Water drinken is en blijft heel belangrijk voor een kat, ook al zit de toevoeging in het voer. Hier vind je enkele tips en trucks om je kat beter te laten drinken. DL-methionine ondersteunt de verzuring van de urine, maar de urine-concentratie moet ook op orde zijn. Daar helpt voldoende drinken bij. De werking van DL-methionine werkt dan ook het beste wanneer de kat voldoende drinkt. Heeft je kat daar moeite mee, geef hem of haar dan dagelijks een kuipje met natvoer.  Natvoer bestaat uit zo’n 80% vocht en biedt een goede aanvulling.

Blaasgruis komt veel voor bij katten.  Meer weten over blaasgruis en de verschillende oorzaken hiervan? Lees hier het achtergrondartikel.


Lees meer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...