Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Meten is weten

Er zijn vele regels waaraan landbouw en veeteelt moeten voldoen om biologisch te zijn. In de landbouw mag bijvoorbeeld niet gewerkt worden met schadelijke pesticiden en mogen de gewassen niet genetisch gemodificeerd zijn. In de veeteelt mogen de dieren niet preventief met antibiotica behandeld worden en als ze bijgevoerd worden, is dat alleen met biologisch voer. Daarnaast moeten de dieren gehouden worden volgens strenge diervriendelijke regels*.

Of een kip, koe of varken binnen en buiten voldoende ruimte heeft om beter te leven, is gemakkelijk te controleren. De kwaliteitsmanager van Yarrah bezoekt daarom alle leveranciers persoonlijk. Of een gewas eerder dat jaar met pesticide is besproeid of dat een koe altijd biologisch voer heeft gehad, is tijdens zo’n bezoek niet te zien. Om er absoluut zeker van te zijn dat ons honden- en kattenvoer zuiver is, wordt het voer regelmatig geanalyseerd.

Naast de normale analyses die op iedere verpakking staat (percentage eiwit, vet, vezels, ruwe as en vocht) test Yarrah de grondstoffen en het voer verder op aanwezigheid van sporen van pesticiden en glyfosaat, GMO, aflatoxine, peroxide en bacteriën zoals salmonella en E-coli. Producten die absoluut rund-vrij moeten zijn, ondergaan een zogenaamde ruminant-test. Wanneer er in de pers bepaalde schadelijke stoffen worden aangetroffen in etenswaren, bijvoorbeeld BHA/BHT, acrylamide of zware metalen, dan kan de kwaliteitsmanager besluiten om de grondstoffen ook hierop te laten analyseren.

Zoals verwacht vallen alle waardes die we vinden ruim binnen de gestelde marges en voldoen ze aan de biologische regelgeving.

*Ieder land bepaalt zelf wanneer een product zich biologisch gecertificeerd mag noemen. Zo kan het zijn dat een land maar één nationaal bio-keurmerk heeft (bijvoorbeeld Nederland) en andere landen meerdere (Duitsland kent vele bio-keurmerken. Overkoepelend zijn er Europese regels die gelden voor alle landen. Voldoet een product aan die regels, dan mag het product het Europese groene blaadje dragen.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...