Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Welke hond past het best bij mij?

Een lange vacht of kortharig? Veel beweging of lekker lui? Ieder type hond heeft zijn eigen kenmerken. Het ene ras past daarom beter bij je dan het andere. Om je op weg te helpen bij de keuze van een hond zetten we een aantal eigenschappen op een rij. Zo ontdek je welke hond het best bij jou past.

Groot of klein: welke hond kies je?

Heb je een appartement of woon je klein? Dan past een kleine hond misschien beter bij je. Hoe groter de hond, hoe meer ruimte hij nodig heeft om comfortabel te leven. Geschikte hondenrassen voor een klein huis of een flat zijn de kleine rassen, zoals de Jack Russell, Shih Tzu of Chihuahua. Je kunt een grote hond houden als je klein woont, maar dan moet hij meer lichaamsbeweging krijgen. Houd er ook rekening mee dat puppy’s nog geen trap mogen lopen, dus beschikt jouw appartementencomplex niet over een lift, dan zal je je pup moeten dragen.

Honden met veel vachtverzorging

Er zijn verschillende soorten vachttypes bij honden te onderscheiden. Van kort en stokharig, tot lang en glad of zelfs kroesharig. De ene soort vereist meer verzorging dan de ander. Iets waar je rekening mee moet houden met betrekking tot de hoeveel tijd die je erin wilt steken. Korte, gladde vachten vragen over het algemeen weinig verzorging. Voorbeelden van hondenrassen met een onderhoudsarme vacht zijn de Beagle, Dalmatiër, Bulldog, Jack Russell en de Mopshond. Een lange, zijdeachtige vacht vraagt veel meer verzorging. Deze honden moeten bijvoorbeeld dagelijks geborsteld worden. Voorbeelden van rassen met zo’n vacht zijn de Ierse Setter, de Afghaanse Windhond en de Yorkshire Terriër.

Karakter

Welke hond je kiest, kan afhangen van het karakter. Want ook qua karakter kunnen honden veel verschillen. Zo zijn herdershonden erg betrouwbaar en waakzaam, maar vragen ze ook om veel mentale uitdaging. Retrievers staan bekend als heel sociale honden, maar kunnen daarnaast een eigenwijs karakter hebben. Gezelschapshonden zoals de Chihuahua, Maltezer en Mopshond zijn over het algemeen erg speels, aanhankelijk en gevoelig. Per ras en zelfs per individuele hond kan het karakter verschillen. Lees je daarom goed in om te ontdekken of jouw karakter en wensen matchen met die van het ras.

Rashond of mix

Een rashond met stamboom kan erg duur zijn. Voor zo’n pup kun je van 400 tot wel 1200 euro kwijt zijn. Een kruising kost veel minder. Dit kan een rol spelen bij welke hond je koopt. Denk er ook over na of je wellicht een hond uit het asiel wilt adopteren. Kies je hiervoor, houd dan rekening met de leeftijd en de gezondheid van de hond.

Gebreken bij rashonden

Door doorfokken zijn er bij veel rassen ziekten en gebreken ontstaan. Zo heeft de Franse Bulldog een zeer korte snuit, wat voor ademhalingsproblemen zorgt. Door onzorgvuldige fok bij de Golden Retriever heeft dit ras vaak last van heup- en elleboogdysplasie. Ook bij de Labrador komt dit veel voor. Op www.rashondenwijzer.nl vind je meer over de gebreken bij rashonden. Hier vind je ook uitgebreide informatie over de verschillende rassen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...