Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Een hond kopen, waar doe je dat?

Je hebt besloten om een hond te kopen. Maar waar doe je dat? Kies je voor een puppy of geef je een hond uit het asiel een thuis? Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je op letten? Wij helpen je op weg met onze tips.

Waar kan ik een hond kopen?

• Fokkers

Wanneer je kiest voor een rashond, zal je waarschijnlijk naar een fokker gaan. Let er op dat dit een betrouwbare fokker is en dat je de juiste papieren, zoals de stamboom, meekrijgt. Bij rashonden weet je vaak al wat meer over het karakter van de hond. Hierdoor kun je goed kijken welk ras bij jou past.

Via internet

Zowel pups als volwassen honden worden vaak aangeboden op Marktplaats of via andere advertentiesites. Het gevaar dreigt dan dat je te maken hebt met malafide hondenhandelaren of broodfokkers, die vooral geld willen verdienen en niet het juiste voor hebben met de honden. Let daarom goed op wanneer je besluit via internet een hond aan te schaffen. Ga bijvoorbeeld zelf al van tevoren kijken. Kijk goed naar de situatie: is de moederhond gezond? Is de omgeving schoon? Groeien de pups in huis op? Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten.

Asiel

Daarnaast kun je zowel pups als volwassen honden uit het asiel een tweede kans bieden. Je weet dat de honden ingeënt zijn en de asielmedewerkers kunnen je ook al het een en ander over het karakter van de hond vertellen. Maak een wandeling met de hond of bezoek hem een paar keer. Zo kun je er achter komen of jullie een goede match zijn. Bedenk ook dat deze honden vaak een rugzakje hebben en stel jezelf de vraag of je hier goed mee om kunt gaan en de hond het warme thuis kunt bieden dat hij verdient.

Kosten van een hond

De prijs die je voor een hond betaalt kan nogal uiteenlopen per adres. Bij een asiel betaal je ongeveer 100 euro voor de hond; hierin zijn bijvoorbeeld vaccinatie en eventuele medische kosten opgenomen. Een raspup kan vele honderden euro’s kosten. Een Labrador voor 100 euro is dus geen zuivere koffie!


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...