Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Aanschaf van een puppy – checklist

Je kunt misschien niet wachten de pup aan je gezin toe te voegen, maar voor het zo ver is, zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten. Maak een afspraak om kennis te maken, zodat je zelf kunt controleren in welke situatie de pup geboren is. Met behulp van deze checklist ben je goed voorbereid.

Je gaat je pup ophalen bij een particulier of fokker. Helaas heeft niet iedereen het beste met de dieren voor en is er soms sprake van broodfokkers of handelaren, die de pups alleen fokken voor het geld. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar de situatie waarin jouw puppy opgroeit. Enkele punten waar je op moet letten:

Checklist

• Moederhond

Bekijk of de moederhond aanwezig is en hoe het met haar gaat. Maakt ze een gezonde indruk? Gedraagt ze zich normaal tegenover haar pups en reageert ze niet schuw of angstig op bezoek? Het is van groot belang dat de moederhond aanwezig is; pups mogen de eerste zeven weken niet bij de moederhond weg, omdat ze nog veel van haar moeten leren.

• Thuissituatie

Kijk goed hoe de plek waar het nestje ligt eruitziet. Bij voorkeur is dit in huis; puppy’s groeien het meest sociaal op in een huiselijke situatie. Het is uiteraard ook belangrijk dat het schoon en rustig is rond het nest.

• Gedrag pups

Je kunt veel afleiden van het gedrag van de pups. Puppy’s die gezond en bekend zijn met mensen zijn niet schuw of angstig, maar nieuwsgierig en vrolijk. Pups die al redelijk gesocialiseerd zijn, reageren goed op huiselijke geluiden en raken niet van slag van onbekende geluiden.

• Papieren

Chippen is verplicht. Als toekomstige eigenaar zal je zelf moeten regelen dat de chip goed geregistreerd staat bij een huisdierendatabank, bijvoorbeeld de NDG. Vraag of er in het geval van een rashond een stamboom aanwezig is, of er een inentingsbewijs of paspoort is en of er papieren van de ouders zijn waarin je hun medische geschiedenis kan terugvinden, net als eventuele erfelijke aandoeningen. Ook rasloze puppy’s moeten voorzien zijn van een hondenpaspoort, waarin de entingsdata vermeld staan.

Betrouwbare fokker

Een goede en betrouwbare fokker neemt de tijd voor een kennismaking en geeft jou de tijd en het nodige advies bij het uitkiezen van een pup. Hij geeft jou de kans om vragen te stellen, maar stelt zelf ook vragen. Hij wil immers ook dat zijn pups goed terecht komen. LICG heeft een uitgebreide checklist opgesteld die je kunt raadplegen wanneer je op bezoek gaat bij een nestje. Luister ook naar je gevoel; als je het idee hebt dat er iets niet in de haak is, kun je er beter niet voor gaan.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...