Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Wat kost een puppy? Kosten bij de aanschaf en opvoeding van een pup

Voer, inentingen, een puppycursus; aan het aanschaffen en opvoeden van een puppy zijn nu eenmaal kosten verbonden. Benieuwd waar je ongeveer op moet rekenen? Wij geven antwoord op de vraag: wat kost een puppy?

Aanschafkosten

Hoeveel het kost om een pup aan te schaffen, verschilt of je een rashond wilt of niet en waar je het hondje haalt. Voor een pup uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro. Voor een raspup kun je wel honderden euro’s kwijt zijn. Van ongeveer 400 euro voor een kleine rashond tot wel 1.000 euro of meer voor een grote rashond. Je moet dan uiteraard zelf nog zorgen voor de inentingen.

Benodigdheden

Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar er zijn een paar basisbenodigdheden die je moet hebben voor je pup. Denk aan voer- en waterbakken, een mand of kleed, riem en halsband en voldoende speeltjes. De prijzen lopen uiteen; zo zijn er ook riemen bezaaid met strass-steentjes van honderden euro’s verkrijgbaar. Wij gaan nu echter uit van gemiddelde bedragen. Aan de basisbenodigdheden ben je zo’n 100 tot 300 euro kwijt, afhankelijk van de grootte, hoeveelheid en kwaliteit van de spullen die je aanschaft.

Onderhoud

Alleen met de aanschaf van de pup en de speeltjes ben je er niet; er komen nog kosten bij. Denk hierbij aan de dierenarts. Dit zijn variabele kosten die lastig in te schatten zijn. Een consult kost ongeveer 30 tot 40 euro en voor inentingen betaal je een vergelijkbaar bedrag. Daarnaast zal je in sommige gemeenten ook hondenbelasting moeten afdragen. De kosten hiervan verschillen sterk afhankelijk van waar je woont. Tot slot is voeding nog een belangrijke kostenpost. Er is voldoende goedkoop voer te verkrijgen, maar dit is niet per definitie goed voor je hond. Kies bij voorkeur voor biologische voeding van een hogere kwaliteit, al betaal je daar wat meer voor. Het biologisch hondenvoer van Yarrah is vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten, pesticiden, hormonen en GMO. Ook wordt veel waarde gehecht aan dierenwelzijn bij het maken van het voer. Zo weet je zeker dat het voer je aan je hond geeft zuiver is en beter voor je dier en de planeet. Hier kun je meer informatie vinden over Yarrah en ons assortiment hondenvoer.

Gemiddelde kosten puppy

Gemiddeld kost het onderhoud van een hond zo’n 700 tot 1000 euro per jaar.


Lees meerReacties op dit artikel

 1. Leon schreef:

  Ik moet eerlijk toegeven dat de kosten voor mij op het moment wel de grootste reden is om nog geen hond aan te schaffen. Ik wil al jaren weer graag een hond en gelukkig kan je een hond uit het asiel adopteren, wat niet alleen qua financiën scheelt maar ook een hond een nieuw en beter leven geeft. Maar er zitten nog steeds veel jaarlijkse kosten aan verbonden. https://www.dierengemak.nl/honden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...