Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Wat mag een pup eten en drinken? Tips over de juiste voeding voor pups

Goede voeding speelt een belangrijke rol bij het opgroeien van een puppy. Een goede gezondheid wordt hier ook door beïnvloed. Om de juiste keuze te maken en je pup zo goed mogelijk te ondersteunen, helpen wij je op weg.

Van moedermelk tot vast voer

Vanaf de geboorte tot ongeveer een maand hierna heeft de pup meer dan genoeg aan moedermelk. Hierin zitten de belangrijke voedingsstoffen die een puppy in deze fase nodig heeft. De melk is namelijk rijk aan energie, eiwitten, vet en calcium.  Daarnaast bevat het beschermende stoffen die de puppy hard nodig heeft. Na deze eerste maand kun je bijvoeren met puppyvoeding uit blik of met natvoer met een hoog eiwit- en vetgehalte. Zorg dat de puppy’s in deze fase zo’n 5 tot 6 keer per dag eten. Natvoer heeft de voorkeur, omdat dit wat zachter is voor de tere tandjes.

Wat mag een pup eten vanaf 8 weken

Vanaf een week of acht mag je je pup ook brokjes geven. Waarschijnlijk was jouw pup ongeveer zo oud bij de aanschaf. Yarrah biedt speciale puppyvoeding aan die specifiek gericht is op een gezonde groei en ontwikkeling van je puppy. Een jonge pup groeit hard en heeft veel voedingsstoffen nodig voor een gezonde en goede groei. Puppyvoeding bevat meer energie en eiwitten dan voeding voor volwassen honden en vaak zijn de brokjes wat kleiner en daardoor meer geschikt voor het jonge gebit van de puppy.

Belangrijke voedingsstoffen voor een pup

In de eerste levensfase groeien puppy’s het snelst. Om hen te ondersteunen in de groei hebben zij uitgebalanceerde voeding nodig met de juiste hoeveelheden vetten en eiwitten. Vetten en eiwitten zijn onmisbare voedingsstoffen voor een puppy. Die eiwitten heeft de pup nodig om goed te groeien en de vetten leveren energie om goed te kunnen bewegen. Yarrah Puppy droogvoer bevat een optimale verhouding van 28% eiwit op 16% vet.

Water en natvoer

Een puppy heeft uiteraard ook vocht nodig. In verhouding bestaat het lichaam van een pup uit meer water dan het lichaam van een volwassen hond, wat de kans groter maakt op uitdroging. Zorg er daarom voor dat je pup dagelijks vers drinkwater heeft. De vuistregel is dat een hond ongeveer 50 ml water per kilogram lichaamsgewicht drinkt per dag. Hiermee kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel water je je puppy moet geven. Maar, houd er ook rekening mee dat als hij veel beweegt of het erg warm is, hij meer vocht nodig heeft. Door de pup ook natvoer te geven, krijgt hij meer vocht binnen. Yarrah biedt natvoer voor honden van alle leeftijden aan.

Hoe vaak per dag voeren?

Hoe vaak je je pup eten geeft, is afhankelijk van hoe oud hij is. Een puppy tot 10 weken oud geef je 4 tot 5 kleine maaltijden per dag. Van 10 weken tot 5 maanden geef je 3 maaltijden per dag en na de 5e/6e maand geef je 2 maaltijden per dag. Het belangrijkste is dat je je puppy altijd rond dezelfde tijden eten geeft; zijn inwendige klok raakt hier namelijk aan gewend. Bekijk ons voedingsschema bij de producten voor de aanbevolen hoeveelheid voeding per dag. Daarnaast kun je onze voercalculator gebruiken om gemakkelijk uit te rekenen hoeveel een hond per dag aan droogvoer en natvoer nodig heeft.

Overstappen naar andere voeding

Wil jij je pup graag Yarrah voeding geven en heeft hij dit bij de fokker niet gehad, dan moet je hem langzaam laten wennen aan de nieuwe voeding.  Wil je overstappen? Meng dan gedurende een week het huidige voer met het biologische voer van Yarrah. Verhoog langzaam de hoeveelheid Yarrah en verlaag de huidige voeding, zodat je hond geleidelijk aan het Yarrah voer zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen kan wennen. Om de overgang naar biologisch voer van Yarrah makkelijker te maken, kun je voor € 9,99 een Over op Organic pakket voor je hond aanschaffen. Dit pakket bevat droogvoer en natvoer voor 7 dagen en is perfect om je hond te laten wennen aan biologisch voer.

Tips:

• Voer nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid, dit kan leiden tot overgewicht waardoor de zich snel ontwikkelende botten en gewrichten van de pup ernstig belast kunnen worden.
• Zorg dat er altijd vers drink water staat.
• Zorg voor afwisseling in het dagelijks menu.
• Vermijd stress en zorg dat de pup ongestoord kan eten. Zorg er ook voor dat hij na het eten een beetje kan rusten, laat hem dus niet direct na het eten uit; doe dat liever ervoor.


Lees meerReacties op dit artikel

 1. Bart Haisma schreef:

  cool en handig super bedankt

 2. Ron krijgsman schreef:

  Het gaat mij er om hoeveel gram een chihuahua van af 11 weken mag eten

  1. Team Yarrah schreef:

   Beste Ron, de hoeveelheid hangt deels af van de leeftijd en deels van het gewicht van je Chihuahua. Voor jouw hond raden we zo’n 60 gram Puppy droogvoer per dag aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...