Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Onmisbare voedingsstoffen voor honden

Om goed te kunnen groeien en gezond te blijven, hebben honden enkele onmisbare voedingsstoffen nodig. Welke dat zijn en hoe je ervoor zorgt dat je hond hier genoeg van binnenkrijgt, lees je in dit artikel.

Onmisbare voedingsstoffen: eiwitten, koolhydraten en vetten

Er zijn een aantal voedingsstoffen die mens en dier nodig hebben om in leven te blijven. Dit zijn voedingsstoffen die we zelf niet of onvoldoende aanmaken en dus via de voeding moeten opnemen. Alle biologische diervoeding van Yarrah bevat precies genoeg nutriënten, vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft voor een goede en gezonde ontwikkeling.

De drie belangrijkste nutriënten voor honden zijn eiwitten, koolhydraten en vetten.

• Eiwitten

Een hond heeft eiwitten nodig voor de opbouw van botten en spieren. Eiwitten zijn noodzakelijk voor de groei van je hond, maar ook voor het herstel en de instandhouding van lichaamscellen en weefsels. Eiwitten zijn van groot belang voor het afweersysteem. De hond haalt eiwitten uit vlees en vis, maar ook plantaardige eiwitten zijn goed.

• Vetten

Vet is een belangrijke bron van energie. Het helpt bij het transport van stoffen in het lichaam en ondersteunt de ontwikkeling van gewrichten en het zenuwstelsel. Andere benamingen zijn vetzuren, omega 3 en 6 en olie. Een tekort aan vetten kan leiden tot een tekort aan vitamine A, D, E en K. Je hond kan daardoor een doffe vacht en huidbeschadigingen krijgen.

• Koolhydraten

Koolhydraten leveren suiker en vezels. De suikers leveren energie en de vezels zorgen voor een goede vertering. Koolhydraten vind je bijvoorbeeld in tarwe en erwten. Yarrah heeft hondenvoeding op basis van granen, maar daarnaast ook graanvrije voeding. De meeste honden kunnen granen goed verdragen, maar sommige honden hebben moeite met het verteren van granen. Voor hen is er Yarrah Grain-Free droogvoer of Yarrah Sensitive droogvoer op basis van rijst. Daarnaast zijn alle Yarrah alu-kuipjes natvoer graanvrij.

Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een goede groei en ontwikkeling. Ze zorgen voor een gezond afweersysteem en een goed functionerend lichaam. Enkele voorbeelden zijn calcium voor de opbouw van botten en tanden, magnesium voor het functioneren van het zenuwstelsel en vitamine E, een antioxidant. Je kunt altijd de voedingswaardenlijst van ons voer bekijken (klik in de webshop op een product en kijk vervolgens onder de productafbeelding op het tabblad ‘voedingswaarden’) om precies te zien wat jouw hond dankzij Yarrah voer binnenkrijgt. Wil je precies weten hoeveel voer je moet geven? Maak dan gebruik van onze voercalculator.

Speciaal voer

Niet iedere hond is gelijk en daarom bieden we verschillende soorten voer aan, zodat er voor iedere hond een passend voer is. We noemden Yarrah Sensitive en Yarrah Grain-Free al. Enkele andere voorbeelden zijn:
Biologisch puppy hondenvoerbrokjes speciaal geschikt voor de pup
Biologisch small breed hondenvoervoor kleine rassen
Biologisch vega hondenvoer – vegetarische brokken

Klik hier voor het complete overzicht.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...