Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Onmisbare voedingsstoffen voor katten

Katten zijn carnivoren, oftewel vleeseters. Ze zijn fysiek gebouwd om een prooi te vangen, te verscheuren en te verteren. Dierlijke eiwitten zijn onmisbare voedingsstoffen voor katten. Wat je kat nog meer nodig heeft? Je leest het hieronder.

Onmisbare eiwitten

Omdat katten echte carnivoren zijn, hebben ze veel behoefte aan eiwitten. De aminozuren in eiwitten geven je kat energie en zorgen voor de spieren. Als een kat te weinig eiwit binnenkrijgt, merk je dat meteen: hij wordt lusteloos, miauwt veel of maakt overmatig veel speeksel aan. Dit komt omdat het lichaam eigen eiwitten afbreekt om toch aan de nodige proteïnen te komen. Kittens die in de groei zijn hebben meer eiwitten nodig omdat zij naar verhouding meer energie verbruiken.

Welke voeding bevat eiwitten?

Eiwitten zitten onder andere in vlees- en visproducten. Uiteraard bevatten ook ons droog– en natvoer de juiste hoeveelheid eiwitten. Onze biologische graanvrije kattenbrokjes voor katten vanaf zes weken bevatten bijvoorbeeld een hoog eiwitgehalte om katten van de nodige energie te voorzien. Dieren doden om andere dieren te voeren gaat ons een stap te ver. Wij gebruiken dan ook alleen het vlees dat overblijft nadat de delen voor menselijke consumptie zijn weggehaald.

Waarom is taurine belangrijk?

Taurine behoort tot de onmisbare voedingsstoffen voor katten. Een kat kan zelf geen taurine aanmaken. Een tekort aan taurine kan hart- en oogproblemen veroorzaken. Al onze kattenvoeding bevat daarom de benodigde hoeveelheid taurine.

Behoren vetten tot de onmisbare voedingstoffen?

Ook vetten zijn onmisbare voedingsstoffen voor een kat. Vetten geven katten energie om te kunnen bewegen, ze zorgen voor het transport van vitamines en leveren een gezonde vacht en huid. En niet onbelangrijk: door vetten gaat het kattenvoer lekkerder smaken, waardoor je kat ervan geniet en graag zijn bakje leeg eet.

Welke voeding bevat vetten?

Vetten zitten in iedere voeding. In droogvoer vaak wel iets meer dan in natvoer. Gesteriliseerde of gecastreerde katten hebben minder vet nodig omdat ze minder energie verbruiken. Met de speciale brokken voor gesteriliseerde katten voorkom je overgewicht. Daarnaast kan het geven van natvoer door het lagere vetgehalte en hoge vochtgehalte helpen bij het behouden van een gezond gewicht.

Vitaminen en mineralen

Net als voor mensen zijn vitaminen en mineralen onmisbare voedingsstoffen voor katten. Ze zorgen ervoor dat het lichaam naar behoren functioneert en dat er een gezond afweersysteem opgebouwd wordt. Al onze kattenvoeding bevat voldoende vitaminen en mineralen.

Benieuwd hoeveel voeding jouw kat nodig heeft? Reken het uit met de voercalculator.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...