Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Kattenbak kopen: waar moet je op letten?

kat in kattenbak

De kattenbak is heel belangrijk voor je kat; hij doet hier immers zijn behoefte in. Vooral als je kat (nog) niet naar buiten gaat, is een kattenbak in huis onmisbaar. Zorg dus voordat je een kitten aanschaft dat je er minimaal één in huis hebt.

Is één kattenbak genoeg?

De meest ideale situatie is dat iedere kat afzonderlijk één bak heeft om zijn ontlasting in te doen en één bak voor het plassen. Maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Eén kattenbak per kat is dan wel het minimum. Bij twee katten is drie kattenbakken aan te raden, maar ook hier geldt; als je er geen ruimte voor hebt, volstaan twee kattenbakken.

Kattenbak in huis

Zet de bak niet te dichtbij de voer- en drinkbakjes; ook een kat vindt het niet fijn om de geur van het toilet te ruiken als hij aan het eten is. Beschik je over een hal of bijkeuken, dan is dat de meest geschikte plaats. Zorg ervoor dat de bak altijd toegankelijk is voor je kat of kitten en dat hij niet met hoge nood voor een gesloten deur staat. Vooral bij het zindelijk maken van je kat is het belangrijk dat de bak op een toegankelijke plek staat.

Kattenbak verschonen

Verschoon de bak regelmatig. Een kat is een heel schoon dier en houdt er niet van om zijn behoefte op een vieze bak te doen. Een schone kattenbak helpt ook om ongewenst gedrag zoals sproeien of plassen buiten de bak te voorkomen. Om het verschonen te vergemakkelijken kun je een kattenbakvulling op basis van klei gebruiken. Hier schep je de ontlasting eenvoudig uit en hoef je niet steeds al het grit weg te gooien. Gebruik onze biologische kattenbakvulling.

Kattengrit in de tuin

Is het tijd om de bak te verschonen? Dan kan de biologische kattenbakvulling van Yarrah als compost worden gebruikt in de tuin. Ons kattengrit is milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën.

Een kattenbak met deksel

Een kattenbak met deksel ziet er netter uit en houdt de verspreiding van geurtjes tegen. Het nadeel van een gesloten bak is dat je niet ziet of hij vies is, waardoor je hem sneller vergeet te verschonen. Sommige katten vinden een gesloten bak niet prettig, omdat zij geen overzicht meer hebben op hun omgeving. In dat geval kun je beter kiezen voor een open kattenbak of het deksel er af laten.

Tip: maak geen gebruik van allerlei geurtjes om de bak een – voor jou – aangenamere geur te geven: katten vinden dit over het algemeen niet prettig en gaan andere, geurloze plekken zoeken om hun behoefte te doen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.7 van 5

365 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil