Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Kattenbak kopen: waar moet je op letten?

De kattenbak is heel belangrijk voor je kat; hij doet hier immers zijn behoefte in. Vooral als je kat (nog) niet naar buiten gaat, is een kattenbak in huis onmisbaar. Zorg dus voordat je een kitten aanschaft dat je er minimaal één in huis hebt.

Is één kattenbak genoeg?

De meest ideale situatie is dat iedere kat afzonderlijk één bak heeft om zijn ontlasting in te doen en één bak voor het plassen. Maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Eén kattenbak per kat is dan wel het minimum. Bij twee katten is drie kattenbakken aan te raden, maar ook hier geldt; als je er geen ruimte voor hebt, volstaan twee kattenbakken.

Kattenbak in huis

Zet de bak niet te dichtbij de voer- en drinkbakjes; ook een kat vindt het niet fijn om de geur van het toilet te ruiken als hij aan het eten is. Beschik je over een hal of bijkeuken, dan is dat de meest geschikte plaats. Zorg ervoor dat de bak altijd toegankelijk is voor je kat of kitten en dat hij niet met hoge nood voor een gesloten deur staat. Vooral bij het zindelijk maken van je kat is het belangrijk dat de bak op een toegankelijke plek staat.

Kattenbak verschonen

Verschoon de bak regelmatig. Een kat is een heel schoon dier en houdt er niet van om zijn behoefte op een vieze bak te doen. Een schone kattenbak helpt ook om ongewenst gedrag zoals sproeien of plassen buiten de bak te voorkomen. Om het verschonen te vergemakkelijken kun je een kattenbakvulling op basis van klei gebruiken. Hier schep je de ontlasting eenvoudig uit en hoef je niet steeds al het grit weg te gooien. Gebruik onze biologische kattenbakvulling.

Kattengrit in de tuin

Is het tijd om de bak te verschonen? Dan kan de biologische kattenbakvulling van Yarrah als compost worden gebruikt in de tuin. Ons kattengrit is milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën.

Een kattenbak met deksel

Een kattenbak met deksel ziet er netter uit en houdt de verspreiding van geurtjes tegen. Het nadeel van een gesloten bak is dat je niet ziet of hij vies is, waardoor je hem sneller vergeet te verschonen. Sommige katten vinden een gesloten bak niet prettig, omdat zij geen overzicht meer hebben op hun omgeving. In dat geval kun je beter kiezen voor een open kattenbak of het deksel er af laten.

Tip: maak geen gebruik van allerlei geurtjes om de bak een – voor jou – aangenamere geur te geven: katten vinden dit over het algemeen niet prettig en gaan andere, geurloze plekken zoeken om hun behoefte te doen.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...