Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Een kijkje bij kattencafé DreamCATchers in Gent (BE)

In Nederland heeft bijna iedere grote stad al een kattencafé, maar ook in België vind je enkele kattenparadijzen, zoals DreamCATchers aan de Schepenhuisstraat in Gent. Heb jij al een bezoekje gebracht?

DreamCATchers is wellicht anders dan het kattencafé dat je gewend bent. Het kattencafé dat in juli 2016 werd opgericht door Lana en Evelyne, ondersteunt namelijk opvangorganisaties en asielen in het socialiseren en plaatsen van katten. Alle katten in het café kun je adopteren, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook gewoon een kop koffie drinken.

“Als mensen bij ons een koffie komen drinken steunen ze ons, DreamCATchers. Wij verdienen niets op de adopties en zijn een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die het geld goed kunnen gebruiken om ons werk te kunnen blijven doen.”

Het café vangt voornamelijk volwassen katten op. Dit omdat volwassen katten minder makkelijk geplaatst worden. Er lopen gemiddeld 7 katten rond die je in alle rust kunt bekijken of mee kunt spelen. Het café is daarmee een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met de pluizenbollen. De katten komen uit Dierenasiel Gent of van de vzw Kat Zoekt Thuis die gedumpte en achtergelaten katten opvangt.

Bij binnenkomst in het café krijgen de katten de ruimte om te wennen en worden ze goed geobserveerd om zo ook hun karakter te bepalen. Er is een aparte ruimte waar de katten zich terug kunnen trekken als ze rust willen. Door een goed beeld van de kat te krijgen, kan hij of zij ook beter gematcht worden aan een geïnteresseerde. Op de website van DreamCATchers vind je van iedere kat een profiel met o.a. de achtergrond, het karakter, favoriete speeltje, favoriete ligpose en informatie over zijn of haar gezondheid.

DreamCATchers vindt het vooral belangrijk om adoptie op een positieve manier in de kijker te zetten. Je kan bij het café in Gent rustig de tijd nemen om een kat te leren kennen en zo ontdekken of deze wel bij jou past. Naast adoptie en lekkere koffie en gebak, kun je er ook terecht voor advies, vragen en kattenproblemen én kun je er producten voor je kat kopen.

Meer informatie over DreamCATchers vind je hier: https://wearedreamcatchers.be


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...