Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Een kijkje bij kattencafé DreamCATchers in Gent (BE)

Kat in cafe

In Nederland heeft bijna iedere grote stad al een kattencafé, maar ook in België vind je enkele kattenparadijzen, zoals DreamCATchers aan de Schepenhuisstraat in Gent. Heb jij al een bezoekje gebracht?

DreamCATchers is wellicht anders dan het kattencafé dat je gewend bent. Het kattencafé dat in juli 2016 werd opgericht door Lana en Evelyne, ondersteunt namelijk opvangorganisaties en asielen in het socialiseren en plaatsen van katten. Alle katten in het café kun je adopteren, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook gewoon een kop koffie drinken.

“Als mensen bij ons een koffie komen drinken steunen ze ons, DreamCATchers. Wij verdienen niets op de adopties en zijn een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die het geld goed kunnen gebruiken om ons werk te kunnen blijven doen.”

Het café vangt voornamelijk volwassen katten op. Dit omdat volwassen katten minder makkelijk geplaatst worden. Er lopen gemiddeld 7 katten rond die je in alle rust kunt bekijken of mee kunt spelen. Het café is daarmee een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met de pluizenbollen. De katten komen uit Dierenasiel Gent of van de vzw Kat Zoekt Thuis die gedumpte en achtergelaten katten opvangt.

Bij binnenkomst in het café krijgen de katten de ruimte om te wennen en worden ze goed geobserveerd om zo ook hun karakter te bepalen. Er is een aparte ruimte waar de katten zich terug kunnen trekken als ze rust willen. Door een goed beeld van de kat te krijgen, kan hij of zij ook beter gematcht worden aan een geïnteresseerde. Op de website van DreamCATchers vind je van iedere kat een profiel met o.a. de achtergrond, het karakter, favoriete speeltje, favoriete ligpose en informatie over zijn of haar gezondheid.

DreamCATchers vindt het vooral belangrijk om adoptie op een positieve manier in de kijker te zetten. Je kan bij het café in Gent rustig de tijd nemen om een kat te leren kennen en zo ontdekken of deze wel bij jou past. Naast adoptie en lekkere koffie en gebak, kun je er ook terecht voor advies, vragen en kattenproblemen én kun je er producten voor je kat kopen.

Meer informatie over DreamCATchers vind je hier: https://wearedreamcatchers.be

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

418 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil