Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

6 tips bij een kieskeurige kat

Katten staan erom bekend dat ze een neus hebben voor kwaliteit. Goed eten vind jij als baas natuurlijk belangrijk, maar wat als je kat zo kieskeurig is dat hij zelfs de lekkerste hapjes laat staan? Een paar handige tips voor personeel van een kieskeurige kat.

Heeft je kat gezondheidsklachten?

Voor je al je charmes in de strijd gooit om je kat aan het eten te krijgen, is het belangrijk om te onderzoeken of gezondheidsklachten eventueel de reden zijn voor zijn overdreven kieskeurigheid. Denk dan aan kiespijn, verkoudheid, buikpijn etc. Je kunt dit onder meer herkennen aan overmatig miauwen of lusteloosheid. Neem bij twijfel altijd contact op met een dierenarts. Is je kat kerngezond, maar gewoon kieskeurig? Probeer dan onderstaande tips.

1. Geef je kat alleen zijn eigen voer

Schooien is een kat niet vreemd. Wanneer je er eenmaal aan toegeeft, wordt het alleen maar erger. Je kat heeft dan liever wat ‘lekkers’ dan zijn eigen eten. Hij laat het voedsel staan totdat jij hem verwent met een snack. Geef dus bij voorkeur alleen zijn eigen kattenvoer.

2. Denk aan de hygiëne

Katten houden van opgeruimd. Zorg dus dat het eten op een schone en toegankelijke plek staat in een schoon bakje. Katten eten liever niet van uit een bakje waar nog resten natvoer van dagen geleden op zitten.

3. Zorg voor goed voedsel

Zoals al eerder gezegd, houden katten van kwaliteit. Sterker nog: ze ruiken het meteen als er bedorven of slechte ingrediënten zijn gebruikt. Kies dus voor goede voeding! Voer van Yarrah is zuiver en biologisch en bevat alle voedingsstoffen die katten nodig hebben.

4. Stap geleidelijk over

Wil je overstappen naar ander voer? Doe dit dat geleidelijk. Katten zijn gewend aan hun voeding en het liefst eten ze iedere dag precies dat wat ze gewend zijn. In een dag overstappen kan er dus voor zorgen dat je kat zijn eten niet meer opeet. Om de overgang naar biologisch voer van Yarrah makkelijker te maken, kun je een Over op Organic pakket voor je kat aanschaffen. Dit pakket bevat droog- en natvoer voor zeven dagen en is perfect om je kat geleidelijk te laten wennen aan biologisch voer.

5. Maak het eten aantrekkelijk

Geef je alleen brokken? Maak het aantrekkelijker door er wat natvoer doorheen te mengen. De meeste katten zijn gek op natvoer en zullen daardoor hun brokken ook met meer smaak eten. Of wat denk je van een paar druppeltjes sardineolie over de brokjes? Zelfs een zeer kieskeurige kat zal bezwijken. Ook kan het helpen het voer eens in een ander bakje aan te bieden; je sluit zo uit dat weinig of niet eten aan het bakje ligt en je maakt de kat weer eens nieuwsgierig.

6. Wees geduldig met een kieskeurige kat

Katten eten in tegenstelling tot honden hun eten nooit in één keer op. Ze nemen er graag de tijd voor en vinden het fijn om zo nu en dan een hapje te nemen. Heeft je kat na een uur nog geen hap van zijn eten geproefd? Haal het dan weg, maar geef niets anders. Zo leert hij uiteindelijk dat hij het zal moeten doen met het voer dat hij van jou krijgt.

Tip: Check bij een ‘buitenkat’ of hij niet ergens anders eten krijgt of zelf zijn maaltijden vangt.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...