Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hoeveel eten mag ik mijn hond geven?

Voor een goede gezondheid is niet alleen de kwaliteit van het voer dat je je hond geeft belangrijk. Hoeveel eten je geeft is ook van groot belang. Hieronder leggen we uit hoe je bepaalt hoeveel voer jouw hond mag eten.

Hoeveel mag mijn hond eten?

Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.

Leeftijd

Een pup is kleiner dan een volwassen hond. Het is dan ook logisch dat een pup minder eet. Tot een leeftijd van 8 weken eet een pup melk of speciale puppyvoeding en vanaf 8 weken kan je een puppy brokken geven. In de voedingsschema’s hieronder zie je de aanbevolen hoeveelheid Yarrah voer voor pups. Kijk naar de rasgrootte van jouw pup en zijn leeftijd om te ontdekken wat bij hem past.

Overige factoren

Behalve leeftijd en rasgrootte zijn er nog een aantal factoren die meespelen bij de energiebehoefte van een hond.
• Castratie – gecastreerde honden hebben gemiddeld 30% minder energie nodig en hebben dus ook minder voer nodig.
• Drachtig/lacterend – Honden die zwanger zijn of lacteren hebben juist weer meer energie nodig en moeten dus ook meer voer krijgen.

Voercalculator

Omdat de hoeveelheid voeding die jij je hond moet geven sterk afhangt van verschillende factoren heeft Yarrah de voercalculator ontwikkeld. In deze calculator beantwoord je een aantal vragen over jouw hond, zoals hoeveel deze weegt, hoe actief je hond is en of je droog- en/of natvoer wilt geven. Vervolgens rolt hier een advies op maat uit, zodat jij exact weet hoeveel voer jouw hond nodig heeft.

Belang juiste hoeveelheid voer

Het is belangrijk voor de gezondheid van jouw hond dat hij genoeg voeding binnenkrijgt. Te weinig voeding zal leiden tot tekorten, waardoor hij vatbaarder wordt voor ziekten, maar teveel voeding kan leiden tot overgewicht en kan diabetes en hart- en longproblemen als gevolg hebben.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...