Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Hoeveel eten mag ik mijn hond geven?

hond kijkt in camera met voerbak in de achtergrond

Voor een goede gezondheid is niet alleen de kwaliteit van het voer dat je je hond geeft belangrijk. Hoeveel eten je geeft is ook van groot belang. Hieronder leggen we uit hoe je bepaalt hoeveel voer jouw hond mag eten.

Hoeveel mag mijn hond eten?

Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.

Leeftijd

Een pup is kleiner dan een volwassen hond. Het is dan ook logisch dat een pup minder eet. Tot een leeftijd van 8 weken eet een pup melk of speciale puppyvoeding en vanaf 8 weken kan je een puppy brokken geven. In de voedingsschema’s hieronder zie je de aanbevolen hoeveelheid Yarrah voer voor pups. Kijk naar de rasgrootte van jouw pup en zijn leeftijd om te ontdekken wat bij hem past.

Overige factoren

Behalve leeftijd en rasgrootte zijn er nog een aantal factoren die meespelen bij de energiebehoefte van een hond.
• Castratie – gecastreerde honden hebben gemiddeld 30% minder energie nodig en hebben dus ook minder voer nodig.
• Drachtig/lacterend – Honden die zwanger zijn of lacteren hebben juist weer meer energie nodig en moeten dus ook meer voer krijgen.

Voercalculator

Omdat de hoeveelheid voeding die jij je hond moet geven sterk afhangt van verschillende factoren heeft Yarrah de voercalculator ontwikkeld. In deze calculator beantwoord je een aantal vragen over jouw hond, zoals hoeveel deze weegt, hoe actief je hond is en of je droog- en/of natvoer wilt geven. Vervolgens rolt hier een advies op maat uit, zodat jij exact weet hoeveel voer jouw hond nodig heeft.

Belang juiste hoeveelheid voer

Het is belangrijk voor de gezondheid van jouw hond dat hij genoeg voeding binnenkrijgt. Te weinig voeding zal leiden tot tekorten, waardoor hij vatbaarder wordt voor ziekten, maar teveel voeding kan leiden tot overgewicht en kan diabetes en hart- en longproblemen als gevolg hebben.

Reacties

2 oordelen over “Hoeveel eten mag ik mijn hond geven?

 1. Hoi
  Wij geven ons hondje van 2 jaar oud per dag 180 gr vega droogvoer. Echter na voeding likt ze bak nog 3x na. Lijkt op nog honger. Op zak stond echter dat ze maar 160 moet krijgen. Nu doen we voer calculator en komt 211 gr per dag uit.
  Hoe weten we of ze genoeg krijgt??

  1. Hoi Tessa
   Of je hond daadwerkelijk genoeg krijgt, is een lastige vraag. Wanneer je hond goed op gewicht is en energiek overkomt, mag je er vanuit gaan dat hij/zij voldoende krijgt.
   De informatie gegeven op de verpakking en bij onze voercalculator zijn echter richtlijnen. Een hondje van 2 is nog jong en waarschijnlijk nog behoorlijk actief. Voor een hond van 10 kg is de aangegeven hoeveelheid voeding 209 gram bij normaal gedrag naar 285 bij actief gedrag. Bij twijfel, kun je ook een gemiddelde aanhouden.

   Een andere tip, geef naast droogvoer ook wat natvoer. Deze ligt qua calorieën veel lager dan een brok, terwijl de hond wel het gevoel heeft ‘ik krijg wat’ zonder dat het dik makend is. Hoeveel natvoer er naast brokken kan worden gegeven, is eenvoudig na te zien in onze voercalculator. En dan is ook nog het karakter van het dier een dingetje; sommige honden zijn echte lekkerbekken en proberen zoveel mogelijk eten los te peuteren door te doen alsof ze niet genoeg krijgen. Mocht dit het geval zijn, probeer hier niet te veel aan toe te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

418 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil