Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Wisselen van hondenvoer, hoe doe ik dat?

liggende hond uit eet een voerbak

Heeft jouw pup van de fokker ander voer gekregen dan jij hem wilt geven? Of wil je wisselen van ander hondenvoer? Doe dit op de juiste manier, zodat je hond er goed aan kan wennen. Wij leggen uit hoe je te werk gaat.

Langzaam wisselen

Een hond moet wennen aan zijn voer, daarom is het aan te raden niet te vaak van voer te wisselen. Het is ook belangrijk dat je je hond de tijd geeft om aan het nieuwe voedsel te wennen. Wil jij je hond laten overstappen op Yarrah, vervang dan het huidige type voer voor een vergelijkbaar type voer van Yarrah. Op de eerste en tweede dag meng je 75% van het huidige voer met 25% Yarrah, op de derde en vierde dag gebruik je een verhouding van 50%-50% en op de vijfde en zesde dag meng je 75% Yarrah met het huidige voer. Op deze manier laat je je hond binnen een week volledig overstappen op ander hondenvoer.

Yarrah biedt het over-op-organic pakket aan, waarmee je gemakkelijk binnen 7 dagen overstapt!

Problemen bij het wisselen van hondenvoer

Veranderingen in het eetpatroon kunnen ook veranderingen in het gedrag van je hond veroorzaken. Zo kan het dat hij wat minder gaat eten. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken; het voer van Yarrah is zeer hoogwaardig en je hond komt niets tekort. Ook kan het zijn dat de ontlasting de eerste dagen iets dunner is. Dit gaat vanzelf weer over.

Tips bij het overstappen op ander hondenvoer

• Heeft jouw hond met de huidige voeding last van problemen met de spijsvertering? Kies er dan voor om hem van de ene op de andere dag over te laten stappen (op bijvoorbeeld Yarrah Sensitive) en hem niet te laten wennen. De eerste dagen tot twee weken zal hij misschien nog wat last houden van maag- en darmproblemen, maar dit zal snel minder worden en verdwijnen.
• Is je hond allergisch en stap je daarom over op specifiek voer, bijvoorbeeld op Yarrah Vega Grain-Free voer? Voer tijdens het overstappen op Yarrah dan geen extraatjes. Dit kan ervoor zorgen dat de problemen aanhouden.
• Heb je naast een hond ook een kat die je wilt laten overstappen op ander voer? Lees dan de tips voor het wisselen van kattenvoer.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

418 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil