Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Wisselen van hondenvoer, hoe doe ik dat?

Heeft jouw pup van de fokker ander voer gekregen dan jij hem wilt geven? Of wil je wisselen van ander hondenvoer? Doe dit op de juiste manier, zodat je hond er goed aan kan wennen. Wij leggen uit hoe je te werk gaat.

Langzaam wisselen

Een hond moet wennen aan zijn voer, daarom is het aan te raden niet te vaak van voer te wisselen. Het is ook belangrijk dat je je hond de tijd geeft om aan het nieuwe voedsel te wennen. Wil jij je hond laten overstappen op Yarrah, vervang dan het huidige type voer voor een vergelijkbaar type voer van Yarrah. Op de eerste en tweede dag meng je 75% van het huidige voer met 25% Yarrah, op de derde en vierde dag gebruik je een verhouding van 50%-50% en op de vijfde en zesde dag meng je 75% Yarrah met het huidige voer. Op deze manier laat je je hond binnen een week volledig overstappen op ander hondenvoer.

Yarrah biedt het over-op-organic pakket aan, waarmee je gemakkelijk binnen 7 dagen overstapt!

Problemen bij het wisselen van hondenvoer

Veranderingen in het eetpatroon kunnen ook veranderingen in het gedrag van je hond veroorzaken. Zo kan het dat hij wat minder gaat eten. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken; het voer van Yarrah is zeer hoogwaardig en je hond komt niets tekort. Ook kan het zijn dat de ontlasting de eerste dagen iets dunner is. Dit gaat vanzelf weer over.

Tips bij het overstappen op ander hondenvoer

• Heeft jouw hond met de huidige voeding last van problemen met de spijsvertering? Kies er dan voor om hem van de ene op de andere dag over te laten stappen (op bijvoorbeeld Yarrah Sensitive) en hem niet te laten wennen. De eerste dagen tot twee weken zal hij misschien nog wat last houden van maag- en darmproblemen, maar dit zal snel minder worden en verdwijnen.
• Is je hond allergisch en stap je daarom over op specifiek voer, bijvoorbeeld op Yarrah Vega Wheat-Free voer? Voer tijdens het overstappen op Yarrah dan geen extraatjes. Dit kan ervoor zorgen dat de problemen aanhouden.
• Heb je naast een hond ook een kat die je wilt laten overstappen op ander voer? Lees dan de tips voor het wisselen van kattenvoer.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...