Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Wisselen van kattenvoer: pak het stap voor stap aan

Wil je wisselen van kattenvoer, dan is het belangrijk om je kat daar geleidelijk aan te laten wennen. Vooral kieskeurige katten of katten met gezondheidsproblemen moet je stap voor stap laten wennen aan hun nieuwe voer. Lees hier hoe je de overstap geleidelijk maakt.

Waarom geleidelijk wisselen van kattenvoer?

Geef je je kat al jaren elke dag hetzelfde voer, dan is het logisch dat hij daar aan gewend is. Hij zal misschien daardoor niet direct zijn nieuwe voeding opeten. Als je je kat al verschillende soorten voer gaf, dan zal het wisselen van kattenvoer makkelijker gaan, maar dan nog is het goed om dit stap voor stap aan te pakken; katten zijn immers gewoontedieren. Vooral als je van voer met kunstmatige smaakversterkers overstapt naar het biologische voer van Yarrah, kan het een uitdaging zijn.

Voor je begint aan het stappenplan

Zorg voor een schone en stressvrije omgeving, zo wordt je kat niet afgeleid bij het eten en is hij eerder geneigd om een hapje van zijn nieuwe voer te proeven.

• Stap 1: vervang 25% van de huidige voeding met de nieuwe voeding

Wanneer je je keuze hebt gemaakt om over te stappen op andere voeding, begin je met 25% van de nieuwe Yarrah voeding te mengen door 75% van het huidige voer. Dit doe je twee dagen achter elkaar.

• Stap 2: half-om-half!

Eet je kat de nieuwe voeding op? Dan is het tijd voor half-om-half: 50% nieuw, 50% oud. Doe dit ook weer twee dagen. Heeft je kat de Yarrah brokken laten staan op dag 1 en 2? Verhoog het aantal procent nog even niet. Je kat heeft dan iets meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe voeding.

• Stap 3: tijd voor 75% nieuwe voeding

Als je kat de Yarrah voeding ook opeet, kun je het percentage verhogen naar 75% en de andere voeding afbouwen naar 25%. Houd ook dit weer twee dagen vol. Laat hij de nieuwe brokjes nog steeds staan? Doe dit niveau dan in een lager tempo.

• Stap 4: helemaal overgestapt!

Gefeliciteerd, het is tijd voor 100% Yarrah voeding! Het oude voer is nu voorgoed verleden tijd. Om je kat minder kieskeurig te laten worden, kan het wel helpen om de voeding af en toe af te wisselen, bijvoorbeeld door verschillende smaken te kiezen.

Overstappen in 7 dagen

Bovenstaand stappenplan geven wij ook mee met ons Over op Organic pakket. Dit pakket bevat droog- en natvoer voor zeven dagen. Bekijk hier meer tips bij het overstappen naar andere kattenvoeding. Heb je naast een kat ook een hond? Lees hier de tips voor de overstap van hondenvoer.

Uitzondering: overstappen op ander voer in verband met dieet

Als je kat moet overstappen op andere kattenvoeding in verband met een dieet, dan raadt de dierenarts vaak aan per direct over te stappen naar dieetvoeding. In dat geval volg je uiteraard het advies van de dierenarts en laat je het stappenplan voor wat het is.

Wil je overstappen op gezondere voeding? Bekijk hier wat onmisbare voedingsstoffen voor een kat zijn.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

343 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil