Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je hond inenten: waarom en wanneer?

Om te voorkomen dat je hond besmettelijke ziektes oploopt, moet je hem laten vaccineren. Waarom en wanneer je dit precies doet, leggen we je graag uit.

Waarom je hond inenten?

Er zijn verschillende besmettelijke hondenziektes in ons land. Door je hond te vaccineren, kun je hem tegen deze ziektes beschermen. Door het toedienen van vaccinaties maakt een hond antilichamen tegen de ziektes aan, waarmee hij beschermd wordt. Hiermee draag je bij aan een goede gezondheid van je hond.

Titeren

Met vaccineren hoort het immuunsysteem van je hond antilichamen aan te maken, maar dat gebeurt niet bij alle vaccinaties. Vaccinaties kunnen vervelende bijwerkingen hebben. Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurt, kun je je hond of pup laten titeren. Met titeren wordt er bloed afgenomen om te kijken hoeveel antilichamen in het bloed van je hond aanwezig zijn. Door te titeren en het lichaam van je hond te controleren op antilichamen kunnen onnodige vaccinaties voorkomen worden.

Weten wat je nog meer kunt doen voor een goede gezondheid van je hond? Lees dan dit uitgebreide artikel over gezondheid.

Wanneer inenten?

Wanneer je je hond moet laten vaccineren is afhankelijk van zijn leeftijd. In onderstaand schema kun je in één oogopslag zien hoe vaak je hond gevaccineerd moet worden en wanneer.

Pups moeten vaker gevaccineerd worden dan oudere honden. Voor de laatsten geldt dat je na drie jaar het bloed van de hond kunt laten onderzoeken op de aanwezigheid van antilichamen (de zogenaamde titerbepaling). Als er te weinig antistoffen aanwezig zijn, weet je dat het tijd is voor een herhalingsvaccinatie.

Tegen welke ziektes?

Honden worden standaard ingeënt tegen de volgende ziekten, deze worden ook wel kernziekten genoemd:

• Parvo
• Hondenziekte
• Ziekte van Weil (deze vaccinatie werkt slechts een jaar en moet jaarlijks herhaald worden)
• Besmettelijke leverziekte

Kennelhoest

Honden worden niet standaard ingeënt tegen kennelhoest. Dit gebeurt alleen als er een verhoogd risico op deze ziekte is. De ziekte komt regelmatig voor in kennels, in pensions of bij shows. De dierenarts kan helpen besluiten of het nodig is om de hond hiertegen in te enten.

Ontwormen

Ontworm je hond het liefst een week of twee voor je hem laat vaccineren. Gebleken is namelijk dat vaccinaties effectiever zijn als de hond kort daarvoor ontwormd is. Door het ontwormen en de vaccinaties te spreiden, hoeft je hond niet tegelijkertijd wormen te bestrijden en antilichamen tegen ziektes aan te maken.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...