Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Wat te doen als mijn hond vlooien heeft?

Vlooien zijn vervelende parasieten die voor veel jeuk kunnen zorgen. Gelukkig kun je ze voorkomen door anti-vlooienmiddelen te gebruiken. Meer over vlooien bij je hond lees je hieronder.

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn parasieten die het hele jaar door voorkomen. Ze zorgen voor vervelende jeuk bij honden en kunnen ziektes of andere parasieten zoals lintworm overbrengen. Om te voorkomen dat jouw hond last krijgt van wormen, dien je vier keer per jaar je hond te ontwormen.

Vlooien herkennen

Vlooien komen overal waar zoogdieren komen. Ze wachten op een prooi en laten zich daarna vallen of springen op hen. Je vindt ze vaak terug op de rug, lies of oksel van je hond. Om vast te kunnen stellen of jouw hond last heeft van deze parasiet, kun je een vlooiencheck doen. Je herkent ze aan hun zwarte, kleine poepjes of aan de eitjes, die klein en wit van kleur zijn.

Vlooiencheck in 3 stappen

1) Kam je hond met een vlooienkam
2) Zie je kleine zwarte korrels? Dit kunnen vlooienpoepjes zijn.
3) Druk de korrels plat met een nat stukje keukenpapier. Geven ze een rode kleur af, dan weet je zeker dat het om vlooienpoepjes gaat.

Vlooien bestrijden

Heeft jouw hond last van vlooien? Gebruik dan een bestrijdingsmiddel om de vlooien te vernietigen. Daarvoor zijn verschillende middelen verkrijgbaar. Houd er ook rekening mee dat de vlooien niet alleen op je hond, maar ook in de omgeving van je hond zitten. Behandel daarom ook kussens, dekens en de bekleding van je auto. Wanneer je dekens of hoezen kunt wassen, doe dit dan op minimaal 60 graden.

Vlooien voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker voor een vervelende vlooienplaag. Behandel je hond daarom preventief tegen vlooien. Dit kan met behulp van halsbandjes, maar ook met tabletten of een pipetje. Elke soort behandeling heeft zijn eigen aanpak en werkingsduur. Lees je dus goed in om te zorgen dat je het middel op de juiste manier toepast.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...