Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hond ontwormen: waarom en wanneer?

Wormen: niet het meest smakelijke onderwerp. Toch is het belangrijk om aandacht aan deze parasieten te besteden als je een hond hebt. Een hond kan namelijk veel last hebben van wormen. Je hond ontwormen is daarom noodzakelijk!

Waarom mijn hond ontwormen?

Wormen zijn nare parasieten die chronische maag- en darmklachten tot gevolg kunnen hebben. Het is dan ook belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen. Hiermee draag je bij aan een goede gezondheid van je hond. Puppy’s die niet ontwormd worden, kunnen ziek worden en een groeiachterstand oplopen. Daarnaast kunnen sommige wormen zowel mensen als dieren besmetten.

Hoe weet ik of mijn hond wormen heeft?

Je merkt meestal niet aan je volwassen hond dat hij wormen heeft. Je kunt wel stukjes van de wormen terugvinden in de ontlasting of in het braaksel van de hond. Bij pups kan sprake zijn van diarree en ademhalingsproblemen. Ook kunnen ze last hebben van een opgezwollen buikje, terwijl ze verder juist mager zijn. Als je hond last heeft van lintwormen, kun je segmenten van deze wormen zien in de ontlasting; deze lijken op rijstkorrels. Twijfel je of je hond last heeft van wormen? Raadpleeg dan je dierenarts.

Wanneer moet ik mijn hond ontwormen?

Je kunt je hond preventief ontwormen. Het is aan te raden om dit vanaf jonge leeftijd te doen. Pups tot acht weken oud ontworm je elke twee weken, pups van acht weken tot zes maanden oud ontworm je maandelijks en vanaf zes maanden is het raadzaam je hond vier keer per jaar te ontwormen.

Hoe ontwormen?

Er zijn verschillende wormmiddelen verkrijgbaar. Zo zijn er middelen die juist wel of niet geschikt zijn voor puppy’s. De dierenarts kan je helpen bij het uitkiezen van het juiste middel.

Vlooien

Je hond kan wormen oplopen wanneer hij geïnfecteerd wordt door besmette vlooieneitjes. Deze twee parasieten gaan dan ook hand in hand. Ontvlooi je hond daarom ook regelmatig. Heb je ook een kat? Ontworm en ontvlooi hem/haar dan ook regelmatig om te voorkomen dat je dieren elkaar over en weer besmetten.

Gezonde hond

Wil je meer weten over de gezondheid van je hond en hoe je kunt zien of hij ook gezond is? Bekijk dan de kenmerken van een gezonde hond.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...