Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Hond ontwormen: waarom en wanneer?

ontwormde hond in het gras

Wormen: niet het meest smakelijke onderwerp. Toch is het belangrijk om aandacht aan deze parasieten te besteden als je een hond hebt. Een hond kan namelijk veel last hebben van wormen. Je hond ontwormen is daarom noodzakelijk!

Waarom mijn hond ontwormen?

Wormen zijn nare parasieten die chronische maag- en darmklachten tot gevolg kunnen hebben. Het is dan ook belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen. Hiermee draag je bij aan een goede gezondheid van je hond. Puppy’s die niet ontwormd worden, kunnen ziek worden en een groeiachterstand oplopen. Daarnaast kunnen sommige wormen zowel mensen als dieren besmetten.

Hoe weet ik of mijn hond wormen heeft?

Je merkt meestal niet aan je volwassen hond dat hij wormen heeft. Je kunt wel stukjes van de wormen terugvinden in de ontlasting of in het braaksel van de hond. Bij pups kan sprake zijn van diarree en ademhalingsproblemen. Ook kunnen ze last hebben van een opgezwollen buikje, terwijl ze verder juist mager zijn. Als je hond last heeft van lintwormen, kun je segmenten van deze wormen zien in de ontlasting; deze lijken op rijstkorrels. Twijfel je of je hond last heeft van wormen? Raadpleeg dan je dierenarts.

Wanneer moet ik mijn hond ontwormen?

Je kunt je hond preventief ontwormen. Het is aan te raden om dit vanaf jonge leeftijd te doen. Pups tot acht weken oud ontworm je elke twee weken, pups van acht weken tot zes maanden oud ontworm je maandelijks en vanaf zes maanden is het raadzaam je hond vier keer per jaar te ontwormen.

Hoe ontwormen?

Er zijn verschillende wormmiddelen verkrijgbaar. Zo zijn er middelen die juist wel of niet geschikt zijn voor puppy’s. De dierenarts kan je helpen bij het uitkiezen van het juiste middel.

Vlooien

Je hond kan wormen oplopen wanneer hij geïnfecteerd wordt door besmette vlooieneitjes. Deze twee parasieten gaan dan ook hand in hand. Ontvlooi je hond daarom ook regelmatig. Heb je ook een kat? Ontworm en ontvlooi hem/haar dan ook regelmatig om te voorkomen dat je dieren elkaar over en weer besmetten.

Gezonde hond

Wil je meer weten over de gezondheid van je hond en hoe je kunt zien of hij ook gezond is? Bekijk dan de kenmerken van een gezonde hond.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

415 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil