Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hond verzorgen, waar moet je op letten?

Een goede verzorging van je hond draagt bij aan een goede gezondheid. Zo verzorg je zijn vacht, maar ook zijn oren, nagels en gebit. Je hond verzorgen is dus heel belangrijk, maar waar moet je allemaal op letten?

Vachtverzorging

Er zijn veel verschillende hondenrassen, met elk hun eigen kenmerken. Zo hebben ruwharige teckels een ruwe, niet glimmende vacht, maar heeft een Dobermann juist wel een gladde en glimmende vacht. Hoe herken je dan een ongezonde vacht? Er zijn verschillende kenmerken van een ongezonde vacht, die voor alle honden gelden:

• Kale plekken
• Vervilting
• Roos of schilfers
• Jeuk of rode plekken
• Wondjes door het krabben

Deze tekenen wijzen op gezondheidsproblemen. Jeuk of rode plekken kunnen ook betekenen dat je hond last heeft van parasieten, zoals vlooien. Je kunt vlooien of andere parasieten, zoals wormen en teken, bestrijden en je hond hier preventief tegen behandelen.

Tips voor vachtverzorging

Om de vacht van je hond zo goed mogelijk te verzorgen, is het belangrijk hem regelmatig te borstelen met een speciale hondenborstel. Je kunt de vacht van je hond wassen, maar doe dit dan met biologische of natuurlijke hondenshampoo. Ook goed en zuiver voer draagt bij aan een gezonde huid en vacht.

Trimsalon

Je kunt de vacht van je hond laten trimmen bij een trimsalon. Het is goed om je hond als puppy al mee te nemen naar de salon, tijdens de socialisatieperiode. Zo kan je hond aan de situatie wennen en krijg je als baasje nuttige informatie over de behandeling van de vacht van je hond.

Hond verzorgen: oren, ogen en gebit

Niet alleen de vacht van je hond heeft verzorging nodig. Ook de verzorging van zijn oren, ogen en gebit dragen bij aan een goede gezondheid.

Oren – Regelmatig controleren op teken of ontstekingen. Wanneer je hond regelmatig met zijn kop schudt of met zijn poot over zijn oor gaat, kan dit een teken zijn dat er iets mis is met zijn oor.
Ogen – De ogen van je hond horen te glanzen en een helder wit oogwit te hebben. Teveel traanvocht kan leiden tot een ontsteking, houd dit dus in de gaten.
Gebit – Laat het gebit van je hond regelmatig controleren door een dierenarts om problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Naast dat een gezonde hond verzorging nodig heeft, is voeding en beweging ook van groot belang. Lees meer over de kenmerken van een gezonde hond.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...