Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Hoeveel beweging heeft mijn hond nodig?

Beweging is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Dat je dagelijks met hem naar buiten moet, is bekend. Maar hoeveel beweging heeft je hond precies nodig? Wij vertellen er meer over en we geven tips om je hond voldoende beweging te geven.

Waarom is beweging belangrijk?

Honden hebben beweging nodig. Door te bewegen blijven ze fit en kunnen ze hun energie kwijt. Daarnaast is het ook goed voor hun mentale welzijn. Beweging stimuleert de spieren, maar ook de geest. Beweging is namelijk ook een vorm van ontspanning voor honden. Hoeveel beweging je hond precies nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Zo beweegt een pup minder dan een volwassen hond, maar heeft een Mopshond ook veel minder behoefte aan beweging dan een herdershond. Lees je in op het ras van je hond om te weten te komen hoeveel beweging en uitdaging hij precies nodig heeft.

Hoeveel beweging heeft een pup nodig?

Pups mogen veel wandelen, maar nog geen lange wandelingen maken. Tijdens lange wandelingen kunnen ze overbelast raken, wat op latere leeftijd problemen in het bewegingsapparaat tot gevolg kan hebben. Het advies voor puppy’s is dat je ze 4-5 keer per dag mee naar buiten kunt nemen. Maak dan een wandeling van 10 minuten x het aantal maanden dat je pup oud is. Houd hierbij wel goed in de gaten of je puppy de wandeling aankan. Als hij vermoeid is, verkort de wandeling dan met 5 minuten per levensmaand.

Hoeveel beweging heeft een volwassen hond nodig?

Hoeveel beweging je volwassen hond nodig heeft, hangt af van het ras. Het advies is om in ieder geval dagelijks meerdere wandelingen te maken, waarvan één minimaal langer dan een halfuur. Kijk zoals eerder gezegd goed naar het ras van je hond. Voor sommige rassen geldt dat ze voor een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal, veel beweging nodig hebben. Voorbeelden van deze rassen zijn herdershonden, lopende honden (jachthonden) en Pitbull-achtigen.

Verschillende soorten beweging

Je kunt je hond wandelend uitlaten, maar je kunt ook aan andere vormen van beweging doen met je hond. Zo kun je ook met je hond gaan fietsen. Dit mag vanaf een leeftijd van 9 maanden. Bouw dit wel voorzichtig op. Je kunt ook denken aan een speciale hondensport, zoals canicross, behendigheidstraining of jachttraining. Deze sporten kun je beoefenen wanneer je hond één jaar of ouder is.

Algemene tips

– Kijk altijd naar wat jou hond aankan. Is je hond vermoeid? Duw hem dan niet over zijn grenzen
– Pas op met warm weer! Laat je hond bij hoge temperaturen liever uit in het bos dan op het asfalt. Het asfalt is zo warm dat je hond zijn voetzooltjes kan verbranden.
– Pas op met koud weer! Wanneer het vriest of gesneeuwd heeft, kan je hond zijn pootjes bezeren aan ijs. Smeer de voetzooltjes voor de wandeling in met een beschermend laagje vaseline om dit te voorkomen.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...