Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Kat binnen houden? Zorg voor voldoende uitdaging en beweging

Vanwege het steeds drukker wordende en gevaarlijke verkeer kiezen meer mensen ervoor hun katten binnen te houden. In principe is dit goed mogelijk, als je kat maar voldoende ruimte en uitdaging heeft. Overweeg jij je kat binnen te houden? Lees dan onderstaande tips hoe je je kat gezond en stressvrij houdt.

Kun je een kat binnen houden?

Van nature zijn katten echte jagers. Ze genieten ervan om te jagen op bijna alles wat springt, rent of kruipt. Een buitenkat kan zich hier dan ook uren mee vermaken. Het klinkt daarom een beetje tegenstrijdig om een kat altijd binnen te houden. Toch vinden ze het binnen ook heel fijn (met al die warme slaapplekjes). Vooral als je hem van kleins af aan direct binnenhoudt, vindt je kat het waarschijnlijk prima om in huis te leven. Ook leven binnenkatten over het algemeen langer, omdat ze aan minder gevaren worden blootgesteld. Wel moet je in huis voor voldoende uitdaging en prikkels zorgen om ervoor te zorgen dat je indoor kat zijn instincten kan bevredigen.

Tips voor voldoende uitdaging en beweging

• Kattenspeeltjes

Speeltjes zijn (vooral in het begin) heel belangrijk. Vaak zijn katten al met het kleinste speeltje tevreden: een balletje, een nepmuis of wat dacht je van een leeg wc-rolletje, kartonnen doos of papieren zak?

• De onmisbare krabpaal

Een krabpaal is onmisbaar; een kat moet zijn nagels ergens aan scherpen. Als je hem geen krabpaal geeft, is je bank, tapijt of die mooie stoel waarschijnlijk het slachtoffer.

• Rustig hoekje

Een kat vindt het fijn als hij op afstand naar iets kan kijken en zich zo nu en dan terug kan trekken in een rustig hoekje. Een huis met minimaal twee kamers of een grote kamer met een rustige hoek is daarom een must.

• Vensterbank

Waar katten ook heel blij van worden: naar buiten kijken! Zorg ervoor dat je kat op de vensterbank kan zitten of een plek heeft om uit het raam te kijken en alles kan volgen wat er buiten gebeurt.

• Eten op hoogte

Zet het eten van een binnenkat op hoogte. Zo stimuleer je hem te bewegen en maak je het jachtinstinct in hem los.

Spelen met de kat: goed voor de kat en het baasje

Katten vinden het heerlijk om samen met hun baasje te spelen. Daag hem uit met een touwtje, balletje, nepmuis, propje papier of kartonnen doos met krantensnippers. Door indoor katten te laten jagen op een touwtje dat beweegt of achter een bal of muisje aan te rennen, wordt je kat geprikkeld om te bewegen en zijn jachtinstinct aangewakkerd. Dit draagt bij aan een goede gezondheid. Vooral kittens hebben veel behoefte aan spelen. Door iedere dag ongeveer twintig minuten met ze te spelen, bouw je samen een goede band op én weet je zeker dat ze voldoende bewegen. Door de speeltjes af te wisselen, houd je het spannend en uitdagend.

Wist je dat… spelen met de kat ook voor mensen heel gezond is? Het laat je even aan iets anders denken en zeg nu zelf, van zo’n blije kat word je toch automatisch gelukkig!

Vergeet de kattenbak niet!

Een kat die altijd binnen is, heeft uiteraard een kattenbak nodig. Lees in onze blog meer over waar je op moet letten bij de aanschaf en het plaatsen van een kattenbak.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...