Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Katten en boeken – de purrfecte combinatie!

kat in kattencafé Puss and Books met yarrah voer

Het kattenadoptiecafé Puss and Books vzw (= non-profit) opende de deuren op 11 maart 2018 in Brugge (België) met als voornaamste doel asielkatten aan een gouden mandje te helpen. De vzw werd in 2017 opgericht door Aaike De Bruyne en Indra Saelens. Later kwam ook Tine Vandenbon erbij.

Het café

Puss and Books biedt een tijdelijk thuis aan asielkatten. Op deze manier vergroten ze de opvangcapaciteit van de verschillende vzw’s waarmee ze samenwerken.

“Ons kattenadoptiecafé is een gezellige ontmoetingsplaats. Bezoekers kunnen op een ontspannen manier kennis maken met de katten wat helpt om een betere match te vinden en de terugkeer naar een asiel minimaliseert.”, aldus Tine.

De inrichting van het café is volledig op maat van de kat. Zo zijn er verschillende krabgelegenheden, hoogtes door het hele café en een ‘cats only’-ruimte. In de grote ruilboekenkast zijn verschillende schuil -en rustplaatsen gemaakt en is er een klein, met gaas overdekt, terras waar de katten kunnen genieten van de frisse lucht.

Eten en drinken

Puss and Books heeft een beknopte kaart. Naast een zorgvuldige selectie van verschillende soorten koffie en thee, wordt de kaart aangevuld met veganistisch gebak, biologische soep en het populaire bier De Poes.

Het café bezoeken

Wil je een bezoekje aan het kattencafé brengen, dan moet je je wel aan een aantal huisregels houden; zo vragen ze o.a. om de kat zelf naar je toe te laten komen, slapende katten niet te storen en de katten niet op te tillen. “We adviseren bezoekers om rustig plaats te nemen en de katten wat tijd te geven aan hen te wennen. Als de katten zich comfortabel voelen, komen ze graag op hun eigen tempo kennismaken.”, zegt Aaike. Bezoekers moeten zich ook bewust zijn van het feit dat de katten gemiddeld 14 à 16 uur per dag slapen; zo kan het gebeuren dat je tijdens je bezoek geen enkele kat te zien krijgt.

Adoptie

Als bezoekers interesse hebben in een kat, worden ze na een eerste contact via mail, uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek gaan ze na of de mogelijke adoptant een match vormt met de kat van zijn/haar keuze. Hierbij houden ze rekening met de behoeften van de kat en de verwachtingen van de mensen.

Je kunt voor een vast bedrag per jaar lid worden van de vzw. Zo wordt de werking van de vzw ondersteund en worden leden als eerste uitgenodigd voor de activiteiten. Voor een vast bedrag is het tevens mogelijk meter (‘peettante’) of peter (‘peetoom’) te worden van één van de te plaatsen katten totdat ze geadopteerd worden.

Advies en activiteiten

In het café kan iedereen terecht voor algemeen advies over de kat of voor advies op maat na afspraak. Aaike en Tine hebben beiden een opleiding tot kattengedragsadviseurs gevolgd.

Ze bieden daarnaast ook een assortiment spullen aan, die het leven van de kat nog aangenamer kunnen maken. Ook voor de crazy cat ladies hebben ze allerlei katten merchandise te koop!

In het kattenadoptiecafé worden geregeld workshops en infosessies aangeboden. Deze gaan van katgerelateerde onderwerpen tot een workshop breien. Iedereen die een workshop of infosessie wil geven is welkom, zolang de activiteit verenigbaar is met de aanwezige katten.

Het kattenadoptiecafé Puss and Books is gevestigd aan de Ezelstraat 35 in Brugge.
Meer weten? Check de website pussandbooks.be

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

418 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil