Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Je tuin hondvriendelijk maken | Tips en advies

hond met poot op een groen hek

Op een mooie zomerdag geniet je vast graag in je tuin. Honden zijn ook dól op een tuin. Ze kunnen er rennen, ravotten of lekker lui in het zonnetje liggen. Met een aantal aanpassingen maak je je tuin hondvriendelijk, zodat jullie er samen optimaal van kunnen genieten.

Rust- en schaduwplekjes

Waar jij het waarschijnlijk heerlijk vindt op languit op de loungebank te liggen, geniet je hond ook graag van zijn rust in de tuin. Zorg dat er een robuuste, weerbestendige mand staat waarin hij lekker kan luieren. Denk er ook aan dat hij een plekje in de schaduw moet hebben. Wanneer je hond in de volle zon ligt, kan hij immers oververhit raken. Zorg bij zijn plekje ook altijd voor een bak vers water.

Giftige planten

Een aantal planten is zeer giftig voor honden. Zorg er dan ook voor dat deze planten niet in je tuin staan. Mocht je hond gegeten hebben van een plant die giftig is, raadpleeg dan altijd een dierenarts.

Enkel voorbeelden van giftige planten:

• Taxus
• Rhododendron
• Goudenregen
• Vingerhoedskruid
• Monnikskap
• Ridderspoor

Ook cacaodoppen als bodembedekker zijn gevaarlijk voor de hond, gezien ze de stof theobromine bevatten die giftig is voor honden.

Tuinafsluiting

Zorg voor een stevige omheining van de tuin, zodat je hond niet kan ontsnappen. Behalve stevig moet hij ook hoog genoeg zijn, zodat je hond er niet overheen kan springen.

Graven

Graven, het is een grote ergernis van vele baasjes met een tuin. Toch kan de hond er weinig aan doen; het is natuurlijk gedrag. Wil je voorkomen dat je hond midden in je gazon een kuil graaft, bied hem dan een plek waar hij wél mag graven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oude zandbak of een afgebakend stuk in de tuin. Wanneer je hond graaft op een plek waar hij niet mag graven, corrigeer hem dan en wijs hem de juiste plek.

Opruimen

Let er op dat je geen gevaarlijke producten in de tuin laat slingeren. Zorg dat je hond niet bij de afvalemmers kan en dat de garagedeur altijd afgesloten is. Laat geen giftige middelen slingeren in de tuin of het tuinhuis en pas op met bestrijdingsmiddelen.

Niet alleen je tuin hondvriendelijk maken

Niet alleen in de tuin, maar ook in huis zal je maatregelen moeten nemen. Denk er bijvoorbeeld aan om kabels weg te werken en giftige kamerplanten weg te halen. Lees meer over hoe je je huis hondvriendelijk maakt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

415 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil