Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Een hondvriendelijk huis | Tips en advies

Je hebt besloten een (jonge) hond aan je gezin toe te voegen. Dat is ontzettend leuk, maar vraagt ook wat voorbereidingen in huis. Puppy’s willen alles zien en ontdekken en je dient je huis hondvriendelijk te maken om een veilige omgeving te creëren. Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Pas op met giftige zaken

Honden zijn nu eenmaal nieuwsgierige wezens en ze kunnen zomaar ergens een hapje van nemen. Let daarom goed op dat er geen giftige zaken liggen op plekken waar je hond goed bij kan. Denk bijvoorbeeld aan kamerplanten die giftig voor je hond zijn. Deze planten kun je beter weghalen:

• Dieffenbachia
• Lelies
• Philodendrons
• Kerstster

Ook chocolade is heel giftig voor een hond. Zijn lever kan de theobromine die erin zit niet goed afbreken en dit kan hem fataal worden. Zorg dan ook dat er geen reep chocolade of cacao-snoepjes in huis rondslingeren. Hier vind je een lijst met etenswaren die niet goed zijn voor een hond.

Opruimen, opruimen en opruimen

Meer dan anders zal je goed op moeten ruimen en moeten proberen zo min mogelijk te laten slingeren. Houd potentieel gevaarlijke voorwerpen zoals kleingeld, cd’s of dingen die niet eetbaar zijn en waar je hond in kan stikken buiten bereik. Leg ze op een hoge plank of in een kast die goed dicht of – liever nog – op slot kan. Laat ook geen etensresten slingeren. Botjes zijn voor honden erg lekker, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Ook producten als schoonmaakmiddelen en medicijnen moeten goed opgeborgen staan.

Ruimte afbakenen

Het is belangrijk vanaf het begin af aan duidelijk te maken waar je hond wel mag komen en waar niet. Door die bewegingsvrijheid goed aan te geven, geef je je pup duidelijkheid en voorkom je dat hij onzeker wordt of dat hij op plekken komt waar hij niet zou mogen zijn. Wil je bijvoorbeeld niet dat je pup naar boven gaat of in een bepaalde ruimte komt? Plaats dan (trap)hekjes.

Tips:

• Werk kabels weg in gootjes
• Bescherm je meubels en planten
• Zorg dat je hond niet bij giftige dingen kan
• Laat je hond niet in de keuken tijdens het koken, dit in verband met gevaar voor verbranding
• Zorg dat je hond niet bij etensresten kan

De tuin hondvriendelijk maken

Niet alleen binnenshuis, maar ook buiten moet je wat dingen voorbereiden. Je dient ook je tuin hondvriendelijk te maken. Haal bijvoorbeeld giftige planten weg en zorg voor een solide omheining.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...