Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Een veilige tuin voor katten

Katten vinden vrijheid en buitenlucht heel fijn. Ze worden gestimuleerd door alle geuren die in de lucht hangen en kunnen ongestoord bewegen. Toch zijn er redenen om je kat binnen of alleen in je eigen tuin te houden: denk aan het drukke verkeer of om onenigheid met de buren te voorkomen. Hoe je een veilige tuin voor katten maakt en je kat in je eigen tuin kunt houden, lees je hier.

Je tuin afbakenen

Woon je langs een drukke weg, maar wil je je kat wel graag naar buiten laten? Dan is het goed om je tuin af te bakenen om ongelukken te voorkomen. Vanwege de acrobatische talenten van katten is er wel wat voor nodig om je kat in je eigen tuin te houden. Een aantal tips:

• Geen bomen of hoge voorwerpen dichtbij de schutting

Een boom, container of stapel stoelen vinden katten een mooi opstapje om over de schutting te klimmen. Houd dus een beetje afstand tussen hoge voorwerpen en de schutting.

• Tuin afrasteren

Raster je tuin af met een grofmazig gaas, waardoor je kat niet meer weg kan. Let wel op dat de afrastering hoog moet zijn en bij voorkeur afbuigend.
Ruimte onder de poort? Maak de doorgang onmogelijk voor je kat met bijvoorbeeld een plank.

• Beschermnet

Met een kattenbeschermnet scherm je een patio, balkon, terras of deel van je tuin eenvoudig af.

• Ren maken

Heb je een grote tuin? Dan is het misschien lastig om je tuin helemaal af te bakenen of af te rasteren. Katten vinden vaak wel een klein gaatje waar ze toch door weten te ontsnappen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een grote ren te plaatsen.

• Tuigje

Met een tuigje kun je samen met je kat buiten wandelen. Laat je kat wel van kitten af aan aan een tuigje wennen en oefen eerst binnen.

Maak je tuin aantrekkelijk voor katten

Maak het afgebakende stuk van je tuin of de ren aantrekkelijk voor je kat. Zorg voor voldoende uitdaging en prikkels. Bekijk onze tips!

Giftige planten

Ondanks dat katten geen planteneters zijn, willen ze vaak wel een hapje proeven van dat frisse groen in de tuin. Vooral jonge katten of katten die zich vervelen, kauwen op tuinplanten. Let bij het maken van een veilige tuin voor katten dus op dat je geen tuinplanten kiest die giftig zijn voor katten. Kijk op LICG voor een lijst met giftige tuin- en kamerplanten.

Binnenkat

Wil je je kat toch voor alle zekerheid binnen houden, zorg dan in huis voor voldoende uitdaging en beweging.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...