Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Een veilige tuin voor katten

kat ligt in een veilige tuin

Katten vinden vrijheid en buitenlucht heel fijn. Ze worden gestimuleerd door alle geuren die in de lucht hangen en kunnen ongestoord bewegen. Toch zijn er redenen om je kat binnen of alleen in je eigen tuin te houden: denk aan het drukke verkeer of om onenigheid met de buren te voorkomen. Hoe je een veilige tuin voor katten maakt en je kat in je eigen tuin kunt houden, lees je hier.

Je tuin afbakenen

Woon je langs een drukke weg, maar wil je je kat wel graag naar buiten laten? Dan is het goed om je tuin af te bakenen om ongelukken te voorkomen. Vanwege de acrobatische talenten van katten is er wel wat voor nodig om je kat in je eigen tuin te houden. Een aantal tips:

• Geen bomen of hoge voorwerpen dichtbij de schutting

Een boom, container of stapel stoelen vinden katten een mooi opstapje om over de schutting te klimmen. Houd dus een beetje afstand tussen hoge voorwerpen en de schutting.

• Tuin afrasteren

Raster je tuin af met een grofmazig gaas, waardoor je kat niet meer weg kan. Let wel op dat de afrastering hoog moet zijn en bij voorkeur afbuigend.
Ruimte onder de poort? Maak de doorgang onmogelijk voor je kat met bijvoorbeeld een plank.

• Beschermnet

Met een kattenbeschermnet scherm je een patio, balkon, terras of deel van je tuin eenvoudig af.

• Ren maken

Heb je een grote tuin? Dan is het misschien lastig om je tuin helemaal af te bakenen of af te rasteren. Katten vinden vaak wel een klein gaatje waar ze toch door weten te ontsnappen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een grote ren te plaatsen.

• Tuigje

Met een tuigje kun je samen met je kat buiten wandelen. Laat je kat wel van kitten af aan aan een tuigje wennen en oefen eerst binnen.

Maak je tuin aantrekkelijk voor katten

Maak het afgebakende stuk van je tuin of de ren aantrekkelijk voor je kat. Zorg voor voldoende uitdaging en prikkels. Bekijk onze tips!

Giftige planten

Ondanks dat katten geen planteneters zijn, willen ze vaak wel een hapje proeven van dat frisse groen in de tuin. Vooral jonge katten of katten die zich vervelen, kauwen op tuinplanten. Let bij het maken van een veilige tuin voor katten dus op dat je geen tuinplanten kiest die giftig zijn voor katten. Kijk op LICG voor een lijst met giftige tuin- en kamerplanten.

Binnenkat

Wil je je kat toch voor alle zekerheid binnen houden, zorg dan in huis voor voldoende uitdaging en beweging.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

415 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil