Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je hond alleen laten: hoe lang mag dit en waar moet je op letten?

Hoewel je natuurlijk graag veel tijd met je hond doorbrengt, kun je niet altijd thuis bij hem zijn. Je hond af en toe alleen laten kan best, maar dit moet je wel op de juiste manier opbouwen. Hieronder geven we een aantal tips.

Veilig thuis

Je dient ervoor te zorgen dat je huis geheel hondvriendelijk is. Dit is natuurlijk ook van belang als je thuis bent, maar dan kun je hem nog in de gaten houden. Wanneer je van huis bent en niet op je hond kunt letten, is het des te belangrijker dat er geen gevaarlijke spullen rondslingeren, dat er geen giftige planten staan en dat je hond niet op plekken kan komen waar hij niet mag komen.

Opbouwen

Wanneer je je pup een tijdje alleen wilt laten, is het belangrijk dit van tevoren rustig op te bouwen. Je moet je hond namelijk leren dat je na verloop van tijd altijd weer terugkomt. Wanneer je het alleen zijn niet opbouwt, is de kans groot dat je hond dingen gaat slopen of dat hij blijft piepen en blaffen tijdens jouw afwezigheid. Hij zal dan onrustig en ongelukkig zijn. Wanneer je het echter langzaam opbouwt, kun je je hond gerust enkele uren per dag alleen laten, zodat jij probleemloos je activiteiten buitenshuis kunt doen.

Stappenplan alleen laten

Stap 1 – Begin na een wandeling, wanneer je hond moe is.
Stap 2 – Zet hem op zijn eigen plek.
Stap 3 – Geef hem iets lekkers en ga weg zonder uitgebreid afscheid te nemen.
Stap 4 – Kom terug na een paar minuten.
Stap 5 – Open de deur als je hond even niet piept of blaft en begroet hem enthousiast, op deze manier beloon je goed gedrag. Negeer hard blaffen en janken.

Herhaal dit net zolang tot je hond op een rustige manier gewend raakt aan jouw afwezigheid en verleng na elke stap de tijd dat je weg bent met een paar minuten tot uiteindelijk een paar uur.

Tips:

Denk er bij de huisvesting van je hond aan dat hij een eigen plek moet hebben, waar hij kan rusten en zich veilig voelt, ook wanneer je er niet bent.

Train voor je de hond alleen laat goed wat gewenst gedrag is en wat niet, zodat hij weet hoe hij zich moet gedragen wanneer je weg bent. Vooral blaffen is iets waar je aandacht aan moet besteden, omdat dit door de omgeving als zeer storend kan worden ervaren. Bovendien wil je natuurlijk het liefst dat je hond op zijn gemak is wanneer je van huis bent.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...