Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Kitten alleen thuis laten

Ook al laat je je kitten niet graag alleen, toch kan het soms niet anders. Ook jij hebt je afspraken en verplichtingen. Daarom een aantal tips bij het trainen van je kitten alleen thuis laten.

Kitten alleen thuis laten, kan dat wel?

Over het algemeen zijn katten heel zelfstandig en onafhankelijk. Een kitten alleen thuis laten is dus ook goed mogelijk. Toch is het per ras en per kat verschillend hoe goed ze alleen kunnen zijn. Sommige katten zijn heel aanhankelijk en hebben graag iemand om zich heen. Door je kitten van begin af aan steeds iets langer alleen thuis te laten, train je hem zelfstandiger te worden.

Hoelang kan ik mijn kitten alleen thuis laten?

Een kitten moet wennen aan zijn nieuwe omgeving. Logisch, want opeens moet hij leven zonder moeder en zonder broertjes en zusjes en dat allemaal in een vreemde omgeving. Je wilt hem natuurlijk graag geruststellen, maar juist door hem alleen zijn nieuwe plekje te laten verkennen, bied je hem rust. Misschien tref je je kitten na een halfuur wel slapend in zijn mandje aan. Bouw de tijd dat je weg bent steeds iets verder op: begin met een uur en verleng dit naar twee en vervolgens drie uur en uiteindelijk zo nodig tot een werkdag van acht uur. Is je kitten als je thuiskomt relaxed? Dan vind hij het niet erg om een paar uur alleen te zijn.

Lang van huis

Ga je langer dan 48 uur weg? Zorg dan dat er iemand bij je kitten of kat komt kijken. Iemand die hem voorziet van eten en drinken, de kattenbak verschoont en hem aandacht geeft en met hem speelt. Denk aan familie, vrienden of buren. Is er niemand in de omgeving die voor je kat wilt zorgen? Dan kun je altijd een professionele kattenoppas regelen.

Als je kitten alleen thuis is…

Een kitten is snel verveeld, vooral als hij alleen thuis is. Zorg daarom voor een prikkelende omgeving waarin hij zich goed kan vermaken. Denk aan speeltjes, klim- en klautermogelijkheden en verstopplekjes. Zorg daarnaast altijd dat er voldoende eten en drinken aanwezig is en dat er een schone kattenbak klaarstaat.

Veilige leefomgeving

Let op dat de speeltjes, klim- en klautermogelijkheden en de verstopplekje in huis veilig zijn en je kat zich in niet per ongeluk in een kamer kan opsluiten (waardoor hij niet meer bij zijn eten en drinken of kattenbak kan). Bekijk onze tips over hoe je een veilige leefomgeving maakt voor je kat.

Buitenkat

Wil je je kitten de vrijheid geven om naar buiten te gaan, laat hem dan eerst goed wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dit geldt ook na een verhuizing. Hoe lang een kat nodig heeft om te wennen is afhankelijk van het individuele dier. Minimaal vier weken is echter een mooi uitgangspunt. Laat hem in het begin alleen buiten als jij in de buurt bent en bouw de tijd dat hij buiten is langzaam op. Lees meer over een veilige tuin voor katten.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...