Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Mijn kat krabt aan meubels: wat nu?

Krabben is natuurlijk gedrag voor katten. Ze scherpen hun nagels, zetten hun klauwen ergens in terwijl ze zich uitrekken na een dutje of ze willen met je spelen. Als een kat krabt aan je meubels mist hij waarschijnlijk een krabpaal. Lees hieronder meer tips om ongewenst krabben aan zaken in huis te voorkomen.

Maak de krabpaal aantrekkelijk

Een kat moet zijn nagels scherpen. Dat doet hij door ergens aan te krabben. Dit kan een bank zijn, de trapbekleding of de mat in de gang. Wil je niet dat je kat krabt aan meubels of andere voorwerpen in huis, zorg dan voor een goede krabpaal. Leg in het begin wat kattensnoepjes op de paal, zodat je kat dit als een extra aantrekkelijk plekje gaat zien. Ook wat catnip (kattenkruid) op de paal sprenkelen, kan hem extra aanlokkelijk maken. Zie je dat je kitten ergens krabt waar dat niet gewenst is, haal hem daar dan weg en zet hem bij de krabpaal neer.

Redenen om te krabben

Een kat heeft verschillende redenen om te krabben. Als je de reden erachter weet, begrijp je waarom je kat krabt aan je meubels.

Nagels scherpen

Eigenlijk scherpt een kat zijn nagels niet, maar zorgt hij, door aan het harde materiaal te krabben, dat de buitenste afgesleten laag loslaat en de scherpe onderliggende nagels tevoorschijn komen. Het krabben hoort dus bij de persoonlijke verzorging van je kat

Territorium afbakenen

Met het krabben verspreiden katten hun geur waarmee ze hun territorium afbakenen. Onder de voetzool zitten namelijk kliertjes hun geur verspreiden. In het wild doen katachtigen dit bij voorkeur bij bomen.

Stress verminderen

Soms krabt een kat uit frustratie. Bijvoorbeeld als er andere katten in de buurt zijn of als hij graag naar buiten wil en de deur dicht is.

Spieren rekken

Na een dutje wil een kat zich altijd uitrekken; dit gaat vaak gepaard met krabben. Door zijn voorpoten tegen een krabpaal te zetten, rekt hij zich goed uit en traint hij direct de spieren in zijn voorpoten. Een krabpaal naast zijn lievelingsslaapplek is dus een heel goed idee!

Om deze redenen is in een katvriendelijk huis altijd een krapbaal te vinden.

 


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...