Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je puppy bijten afleren | Tips en advies

Puppy’s spelen graag en kunnen in hun enthousiasme wel eens speels happen of bijten. Met hun scherpe babytandjes kan dit best pijnlijk zijn. Leer je pup daarom voorzichtig te zijn. Zo kun je je puppy bijten afleren.

Waarom bijt mijn pup?

Pups spelen graag en moeten de wereld nog ontdekken. Dit doen ze graag met hun bek, het is immers de enige manier waarop een pup echt goed iets kan pakken en voelen. Wanneer een pup met zijn broertjes en zusjes speelt, zullen ze hem wel laten weten wanneer het pijn doen. Ze piepen of stoppen met spelen en lopen weg. Ook de moederhond zal dergelijk gedrag niet tolereren en de pup op zijn plek zetten. Het is belangrijk dat jij je pup dit ook laat weten en hem het bijten of té hard bijten afleert door bijvoorbeeld ‘Au!’ te roepen en meteen te stoppen met spelen.
Een andere reden dat je pup bijt, kan zijn dat hij zijn tanden aan het wisselen is. Pups hebben dan veel behoefte aan kauwen. Voorzie hierin door kauwspeelgoed te geven of geef bijvoorbeeld een Yarrah biologische kippennek.

Hoe kan ik mijn puppy bijten afleren?

Om te voorkomen dat je pup jouw spullen kapot bijt of jezelf of anderen hard bijt, is het van belang hem het bijten af te leren en de zogenaamde bijtremming aan te leren.

Bijten afleren

Wanneer je hond in je spullen bijt, zeg dan duidelijk met een lage stem ‘Nee!’. Haal het voorwerp waar de hond op kauwt weg en vervang deze door een speeltje of kauwbotje. Pakt je hond deze aan en bijt hij erin, beloon hem dan met je stem en aai hem.

Bijtremming aanleren

Wanneer je speelt met je pup en hij bijt jou, trek je hand dan weg en stop met spelen. Laat hem weten dat hij je pijn doet. Je kunt bijvoorbeeld ‘Au!’ roepen. Negeer de pup enkele minuten en probeer opnieuw met hem te spelen. Bijt hij opnieuw te hard, herhaal bovenstaande stappen dan. In het begin zal het even duren voor je pup begrijpt wat je bedoelt, maar op een gegeven moment zal hij het snappen en zachter bijten om te voorkomen dat je stopt met het spel.

Bijten voorkomen

Bijten/kauwen is natuurlijk gedrag. Je kunt dit dus niet geheel voorkomen. Wel kun je voorkomen dat je hond op spullen bijt waar hij niet op mag bijten door je huis hondvriendelijk te maken en te zorgen dat er voldoende geschikte speeltjes in huis aanwezig zijn.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...