Gratis verzending vanaf € 30,- (in Nederland en België)
arrowTerug naar de blog

Je puppy bijten afleren | Tips en advies

hond bijt aan meubels in huis

Puppy’s spelen graag en kunnen in hun enthousiasme wel eens speels happen of bijten. Met hun scherpe babytandjes kan dit best pijnlijk zijn. Leer je pup daarom voorzichtig te zijn. Zo kun je je puppy bijten afleren.

Waarom bijt mijn pup?

Pups spelen graag en moeten de wereld nog ontdekken. Dit doen ze graag met hun bek, het is immers de enige manier waarop een pup echt goed iets kan pakken en voelen. Wanneer een pup met zijn broertjes en zusjes speelt, zullen ze hem wel laten weten wanneer het pijn doen. Ze piepen of stoppen met spelen en lopen weg. Ook de moederhond zal dergelijk gedrag niet tolereren en de pup op zijn plek zetten. Het is belangrijk dat jij je pup dit ook laat weten en hem het bijten of té hard bijten afleert door bijvoorbeeld ‘Au!’ te roepen en meteen te stoppen met spelen.
Een andere reden dat je pup bijt, kan zijn dat hij zijn tanden aan het wisselen is. Pups hebben dan veel behoefte aan kauwen. Voorzie hierin door kauwspeelgoed te geven of geef bijvoorbeeld een Yarrah biologische kippennek.

Hoe kan ik mijn puppy bijten afleren?

Om te voorkomen dat je pup jouw spullen kapot bijt of jezelf of anderen hard bijt, is het van belang hem het bijten af te leren en de zogenaamde bijtremming aan te leren.

Bijten afleren

Wanneer je hond in je spullen bijt, zeg dan duidelijk met een lage stem ‘Nee!’. Haal het voorwerp waar de hond op kauwt weg en vervang deze door een speeltje of kauwbotje. Pakt je hond deze aan en bijt hij erin, beloon hem dan met je stem en aai hem.

Bijtremming aanleren

Wanneer je speelt met je pup en hij bijt jou, trek je hand dan weg en stop met spelen. Laat hem weten dat hij je pijn doet. Je kunt bijvoorbeeld ‘Au!’ roepen. Negeer de pup enkele minuten en probeer opnieuw met hem te spelen. Bijt hij opnieuw te hard, herhaal bovenstaande stappen dan. In het begin zal het even duren voor je pup begrijpt wat je bedoelt, maar op een gegeven moment zal hij het snappen en zachter bijten om te voorkomen dat je stopt met het spel.

Bijten voorkomen

Bijten/kauwen is natuurlijk gedrag. Je kunt dit dus niet geheel voorkomen. Wel kun je voorkomen dat je hond op spullen bijt waar hij niet op mag bijten door je huis hondvriendelijk te maken en te zorgen dat er voldoende geschikte speeltjes in huis aanwezig zijn.

Reacties

Een oordeel over “Je puppy bijten afleren | Tips en advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonde, biologische diervoeding

Vlees van dieren die een beter leven hebben gehad

Zuivere ingrediënten zonder pesticiden of GMO

Beoordeling door klanten

Rating star 4.6 van 5

418 beoordelingen

Makkelijk betalen

   

Een positief verschil