Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je hond bedelen afleren | Tips en advies

Met hun grote ogen kijken ze je aan. “Ah… toe nou,” lijken ze te zeggen. Bedelen kan misschien schattig lijken, maar het kan een probleem worden. Het is daarom belangrijk dit te voorkomen. Zo kun je je hond bedelen afleren.

Waarom bedelt mijn hond en waarom moet ik mijn hond bedelen afleren?

Bedelen, ook wel schooien genoemd, wil zeggen dat je hond je als het ware smeekt om voedsel of aandacht. Dit gedrag ontstaat vaak door een gebrek aan regels of onduidelijke grenzen. Zo kan het dat jij in het verleden je hond misschien wel eens een stukje van je vlees hebt gegeven tijdens het eten, waardoor hij het bedelen blijft herhalen. Hij had immers succes met zijn gedrag. Ook kan het dat je hond niet begrijpt wat jij van hem verwacht wanneer jullie gaan eten.

Je hond kan gaan kwijlen, rennen of opspringen om aan eten te komen, wat jou behoorlijk tot last kan zijn. Het gevaar van een bedelende hond is bovendien overgewicht. Wanneer je hond genoeg voer krijgt, is extra voedsel helemaal niet nodig.

Hoe kan ik het bedelen afleren?

In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je hond genoeg gezonde voeding binnenkrijgt. Het kan dat je hond gaat bedelen omdat hij niet genoeg voedsel krijg of dat er te weinig benodigde voedingsstoffen in zitten. Wanneer je zeker weet dat honger niet de oorzaak van het schooien is, kun je het bedelen afleren. Dit doe je door duidelijke regels en grenzen te stellen. In de eerste plaats negeer je het bedelgedrag. Hoe verleidelijk het ook is om iets te geven, doe dit vooral niet! Maak je hond duidelijk dat hij tijdens het koken en als je aan tafel zit naar zijn eigen plek moet; op die manier creëer je afstand. Beloon je hond wanneer hij braaf op zijn eigen plek blijft liggen.

Het zal in sommige gevallen veel tijd vergen om dit voor elkaar te krijgen. Je zult daarom, net als bij het afleren van ander ongewenst gedrag, heel geduldig en consequent moeten zijn.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...