Gratis verzending vanaf 30,- (NL/BE)

Je hond overmatig blaffen afleren | Tips en advies

Elke hond blaft wel eens, maar overmatig blaffen kan tot overlast leiden. Voor jezelf en voor je omgeving kan dit heel onplezierig zijn. Hoe kun je je hond overmatig blaffen afleren?

Waarom blaft mijn hond?

Om je hond overmatig blaffen af te kunnen leren, moet je eerst begrijpen waarom hij blaft en hoeveel geblaf normaal is. Het ene ras blaft wat meer dan het andere, zoals ook geen twee honden hetzelfde zijn. Over het algemeen blaffen Chihuahua’s bijvoorbeeld frequenter, net als Appenzellers of herdershonden. Het is vooral belangrijk dat het blaffen binnen de perken blijft en dat de hond ermee stopt wanneer het baasje daar de opdracht voor geeft. De reden dat honden blaffen is om zichzelf te uiten, net zoals wij communiceren door met elkaar te praten. Er zijn een aantal verschillende oorzaken voor overmatig blaffen:

Je hond heeft pijn

Voor je begint met het afleren van het blaffen is het verstandig om te onderzoeken of je hond fysiek ergens last van heeft. Breng een bezoek aan de dierenarts om mogelijke oorzaken te onderzoeken.

Je hond is onzeker of bang

Wanneer je hond maar blijft blaffen als de bel gaat of als er iemand langs de tuin loopt, of wanneer hij naar andere honden of voorbijgangers blaft, kan dit zijn omdat hij bang of onzeker is. Het kan ook komen doordat je dit gevoel zelf (onbewust) op je hond overdraagt. Laat hem merken dat alles onder controle is en dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor jullie veiligheid. Doe dit bijvoorbeeld door langer te wandelen of vaker te spelen en het voortouw te nemen in voor de hond potentieel onzekere situaties.

Je hond is gefrustreerd of verveeld

Wanneer dit de oorzaak is van het geblaf, kun je ervoor zorgen dat je je hond meer uitdaagt. Ga een behendigheidssport, gehoorzaamheidstraining of andere leuke activiteit doen en besteedt veel tijd aan én met je hond.

Onthoud: Doordat er zoveel verschillende oorzaken voor het blaffen kunnen zijn en omdat elke hond anders is, is het lastig om één advies te geven om het probleem aan te pakken. Je kunt bij twijfel het beste een hondentrainer of gedragsexpert inschakelen of bijvoorbeeld een (puppy)cursus volgen voor gedegen advies.

Algemene tips:

• Beloon goed gedrag! Wanneer je hond rustig is, prijs je hem of beloon je hem met een snoepje. Zo lang hij blaft, negeer je hem.
• Word niet boos op je hond en verhef je stem niet, dit zal hem alleen maar onzekerder maken en het blaffen zal juist verergeren.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de privacy policy i De privacy statement beschrijft wat er gebeurt met de informatie die je aan ons verstrekt. Door jouw informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat we deze informatie mogen gebruiken op de wijze zoals die in onze privacy statement is omschreven. Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen of updates doorvoeren in deze privacy statement. De meest recente versie wordt geplaatst op onze site. De hele privacy statement lees je hier.
‹ back

87%
van de baasjes ziet resultaat

na overstap op biologisch

“Door beter opneembare eiwitten en het ontbreken van kunstmatige geur- en smaakstoffen verdwijnen klachten meestal al naar een maand.”
Wim de Leeuw, Dierenarts in Valkenburg

Dit zit er in ons voer

 • Vee en gevogelte dat genoeg ruimte heeft gehad en is gevoerd met biologisch voer.
 • Op een duurzame manier gevangen vis
 • Groenten en natuurlijke bijproducten zoals Aloë Vera en Omega 3 © 6

Dit zit NIET in ons voer

 • ×
  >Hormonen en antibiotica
 • ×
  >Herbiciden en pesticiden
 • ×
  >Kunstmatige kleurstoffen-, aroma's en andere toevoegingen ×
 • Minder jeuk

 • Minder allergische
  klachten

 • Betere vacht
  en tanden

 • Lagere kans op nier
  en leverschade

img

We testen ons voer niet in grote kille kennels. Sterker nog, we laten onze eigen en andermans huisdieren gewoon lekker thuis proeven.

img

We vinden het niet meer van deze tijd om plofkippen te werken en vlees uit megastallen te halen.

Verkrijgbaar bij:

en online:

Laden...